Editorial

L’EDITORIAL

Un Barça per presumir-ne

Una moda és, per definició, un període de durada limitada. Aquest Barça que acaba de revalidar la lliga, el Barça del triplet, no pot ser només l’equip de moda. Va més enllà d’aquesta dimensió. És l’equip que, en el nostre entorn, li ha arrencat al futbol l’etiqueta d’esport d’homes i, en conseqüència, ha marcat un abans i un després en la sociologia de l’esport, s’ha constituït en un lideratge referent. El més que un club queda ben il·lustrat per l’impacte, dins i fora de l’esport, d’un equip que gira al voltant d’una jugadora d’escàndol que es diu Alèxia Putellas.

Aquest grup, primer amb Lluís Cortés i ara amb Jonatan Giráldez, ha aconseguit que seguidors desencantats pel declivi de l’equip d’homes hagin descobert un equip femení de futbol precís i preciós, competitiu i guanyador, del qual ja no es deslligaran emocionalment, ni tan sols quan Xavi acabi construint un nou equip guanyador.

El Barça acaba de revalidar el títol de lliga, a sis jornades del final i sense haver cedit ni un sol punt. Quan els clubs amb més potencial de l’estat facin com el blaugrana i apostin amb determinació pels equips femenins, el Barça deixarà de guanyar-ho tot i la lliga tindrà més nivell i serà més competida, més emocionant. Passarà aviat, perquè el Madrid ja és ara mateix un equip capaç de complicar-li la vida una estona al Barça (i serà el seu rival en la Champions d’aquí a quatre dies). Mentrestant s’ha de continuar valorant la dificultat de guanyar-ho tot, de fer més de 100 gols cada temporada i encaixar-ne quatre de comptats, de no decaure en la tensió competitiva contra uns rivals de potencial menor.

El Johan Cruyff ha assistit avui al naixement d’una rivalitat. La xiulada que ha acompanyat el Madrid, la motivació de la grada, les picabaralles i la sobreexcitació a la gespa... demostren que hi ha respecte per a un enfrontament que aviat sí que mereixerà la categoria de clàssic. Un partit que també ha posat en evidència que falta professionalització en la competició. Amb el VAR implantat, a Rölfo no li haurien anul·lat l’1-0 i l’acció de possible penal a Jennifer Hermoso no hauria passat per alt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)