Opinió

El Govern no té dignitat ni vergonya

Les llumeneres assessores del govern de la Generalitat de Catalunya han trobat a bé de prendre’ns a tots plegats com criatures curtes de gambals i ens han entaforat la propaganda dels Jocs d’Hivern del 2030 com si ja s’hagués encetat la campanya electoral i ens haguéssim d’empassar que hi pren part perquè el referèndum ja està fet i els resultats l’avalen.

Per començar, d’enganyifes referendàries en sabem molt més que no pas elles, perquè som qui les patim, mentre que elles i ell en viuen –el de l’Estatut del 2006, els seus amos espanyols van passar-lo pel tribunal a qui serveixen i el d’Independència del 2017 ells mateixos el trituren i se’n queden, com bèsties disputant-se els menuts de qui esquarteren, les engrunes. Per continuar, la fal·làcia dels estudis de polítiques com si fossin cosa nova en el món de la retòrica pot servir-los per inflar els currículums que el partit –i nosaltres, amb els impostos que, per a això, podem ben dir que ens roben– els paga amb la complicitat de les facultats universitàries (vegeu, si no, els mèrits dels apel·lats, els dels membres del govern i els dels parlamentaris de l’oposició inclosa i tindreu feines per no titllar-los a tots plegats de sangoneres), però no ens serveixen gens per acceptar-los com a auctoritas; més aviat, com a carallots mereixedors de la tradicional cleca solemne a la criatura mal criada. Per acabar (per ara), per voler-nos confondre amb la causa i l’efecte caldria que estudiessin una mica d’història –perquè de dignitat, no en tenen, enlluernats com estan de poder parlar amb algun encarregat de La Moncloa– i veiessin com ja els feixistes i els col·laboracionistes d’aleshores van voler-nos vendre l’efecte com a causa de la seva revolta.

Pretendre’ns enredar la pregunta “El govern de la Generalitat ha de presentar la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030?” amb la campanya que els promociona ha fet més mal a la dignitat del país que la presència del President del govern espanyol al palau de la Generalitat (gran idea dels assessors llumeneres) com un virrei prenent possessió de la colònia en ple atac contra Catalunya. I ha fet més mal, perquè fa bona l’acusació de l’enemic quan titlla la Generalitat de governar, només, pels qui són de la seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)