Opinió

La urgència de canviar els capitans

El canvi de capitans no té a veure amb el moment palanques sinó amb la detecció d’un problema essencial i la valentia per ser visceral amb aquest, acceptant que prescindir dels complements innecessaris d’una casa en ruïnes té un mèrit relatiu, però la urgència de posar mà en els lideratges dins el vestidor pot marcar la utilitat final dels fitxatges. Al final, emocionalment és senzill prescindir dels Riquis i Minguezas, i amb diners a la saca es pot seduir a l’hora de portar cares noves, però la decisió sobre les capitanies mostra la capacitat de llegir la necessària renovació d’uns carismes caducs lligats a les nefastes nits europees.

Primer, Sergio Busquets, no és líder natural; aquest fet no el converteix en millor ni pitjor, però és un error vestir una autoritat des del criteri de la temporalitat, i reconeixent-li ser la cara visible quan la capitania de Messi s’amagava dels micròfons, no és ni de bon tros un líder amb força per aixecar de nou el club des de la gespa. Segon, Gerard Piqué; a veure, és senzill, si ha rebut el missatge de ser el cinquè central, aquest fet comporta un ostracisme el·líptic que no ajuda per exercir una capitania que sempre ha estat la del sí però no, una capitania amb suspicàcia per aquesta realitat innegable de ser el millor sense estar-hi del tot, de viure el futbol d’una manera singular que no pot ser homologable a cap jugador normal. Tercer, Jordi Alba; res, és complicat tenir un capità que es prioritza per sobre de tot i tothom. Quart, Sergi Roberto, jugador secundari a nivell futbolístic que no té el caràcter per aixecar una situació complexa en un moment concret. Tots quatre van ser a Roma, Liverpool i Lisboa. Tots quatre estructuraven l’equip els dies més caòtics de Koeman. En definitiva, tots quatre han de fer un pas al costat perquè la renovació de la plantilla sigui completa, amb un necessari canvi de jerarquies, i és que el Barça viu un moment de revolució radical que necessita, una vegada per totes, permutar els líders del vestidor perquè transformi del tot la dinàmica d’aquest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)