Editorial

L’EDITORIAL

Messi somriu i Qatar, també

No es poden demanar més elements a un espectacle esportiu de primera magnitud. La final del mundial va ser una meravella, amb canvis de guió imprevistos, intercanvi de cops, escenes de dramatisme, emoció a dojo, moments concrets clau, una pròrroga trepidant i protagonistes com el porter Dibu Martínez o la bèstia Mbappé. Una oda al futbol que recordarem per temps. I l’homenatge no podia tenir millor colofó. Veure Leo Messi acostant-se, mirant-se i besant la copa del món, la que tant desitjava i tant se li resistia, és un acte de justícia a la trajectòria llarga, constant i brillant del millor futbolista de tots els temps. Era la final del relleu generacional, amb dos companys d’equip que són dos monstres amb dotze anys de diferència. Mbappé va impressionar, amb un trio de gols després d’estar molta estona desaparegut, però el rei és Messi. L’argentí ha completat la seva gran obra amb un mundial per emmarcar. Amb 35 anys, ha capitanejat la fe argentina amb gols, assistències i lideratge. Li faltava un mundial, ja no només per tancar el debat sobre si és el millor jugador de la història, sinó sobretot perquè la seva dimensió mereixia el gran títol. El de Rosario tanca el cercle. Criticat anys enrere al seu país, Messi serà heroi argentí pels segles dels segles.

Triomfa Messi i vibra l’Argentina. Però hi ha un altre guanyador. Era el mundial de la vergonya, amb crítiques del tot justificades per la vulneració de drets a Qatar, per les xifres de morts durant la construcció dels estadis i pel blanqueig –no pas exclusiu del futbol, ni de bon tros– del règim. Però, més enllà de la voluntat inicial d’algunes seleccions de dur braçalets LGTBI, frenada sense miraments per la FIFA, les reivindicacions han estat menors. I la FIFA i Qatar s’han sortit amb la seva, en una competició atractiva que ha generat molt d’interès i que, per adobar-ho, ha tingut en la final dues grans figures del PSG. Connexió Qatar. Per si no en tinguessin prou, ho van reblar vestint Messi, en el moment més esperat, amb una capa tradicional reservada a Qatar pels membres selectes de la família real. Messi somriu i Qatar, també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)