Editorial

L’EDITORIAL

Jankto, un pas més que s’agraeix

“Soc homosexual i no vull amargar-me’n més temps”. Aquesta frase no hauria d’omplir titulars, i de fet en diversos àmbits ja seria anacrònica. Però no pas en tots. En l’esport, malauradament, encara no ho és. L’anunci és del txec Jakub Jankto, tot just el primer futbolista vinculat a la lliga espanyola masculina –és del Getafe, tot i que aquesta temporada juga cedit a l’Sparta de Praga. “Vull viure la meva vida en llibertat, sense pors, sense prejudicis, sense violència. Però amb amor”, ha explicat el futbolista, de 27 anys.

Jankto fa un pas que ja va fer mesos enrere l’australià Josh Cavallo, en un dels primers casos d’un futbolista d’alt nivell que revelava la seva orientació sexual. Cavallo, de 21 anys, i Jankto han fet l’anunci en plena carrera professional, a diferència d’altres futbolistes que van esperar a retirar-se per fer públic que no eren heterosexuals, probablement pels prejudicis i les pors que cita el txec a l’hora de reivindicar que vol viure en llibertat, com no pot ser de cap altra manera. Sobretot en els esportistes, la diversitat sexual està molt més estigmatitzada que en les esportistes.

Ni tan sols hauria de fer falta que algú donés detalls que afecten a la seva privacitat. Però precisament perquè els futbolistes que han fet el pas es poden comptar amb els dits d’una mà, s’ha de donar valor al seu missatge. Perquè ajuda a normalitzar una situació que encara necessita molts passos per fer. Estem lluny perquè no se n’hagi ni de parlar, però amb gestos com el de Jankto, una mica menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)