Opinió

Ionescu envia Curry a dormir

Asseguda a terra, abraçant el trofeu amb els braços, mentre fa el gest de dormir. Tota una declaració d’intencions. Així celebrava Sabrina Ionescu el seu rècord en el concurs de triples de l’All-Star de la WNBA, aquest cap de setmana passat. El mateix gest que fa sempre Stephen Curry als seus contrincants. “Aneu a dormir!”, els etziba tot fent aquest gest quan fa alguna de les seves exhibicions. Queda clar a qui enviava a dormir Ionescu. Curry va rebre perfectament el missatge. El talentós, i també provocador, jugador de l’NBA va veure com la 20 del New York Liberty esmicolava la seva fita. Mai ningú, cap home ni cap dona, havia arribat als 37 punts en una sèrie de llançament. Els 31 de Curry semblaven inabastables. I arriba una jugadora –una dona!– de 25 anys i el desbanca del tron. El mateix Curry, entre rialles i una certa fatxenderia, reptava Ionescu, a través d’una entrevista a ESPN, a enfrontar-se en el proper concurs de triples de l’NBA. Ella recollia el guant, com a jugadora competitiva que és.

Amb una mecànica impecable i una velocitat d’execució a l’abast d’uns quants privilegiats, Ionescu va rebentar el rècord del concurs de triples. Si no han vist la sèrie en qüestió, recuperin el vídeo. Erra el primer llançament però sense perdre ni un bri de concentració encistella els 20 següents. Al penúltim carretó, el darrer tir toca el cèrcol i li estronca la dinàmica. Però després en torna a fer cinc més de seguits. 25 de 27. I assoleix un total de 37 punts d’un màxim de 40. La tècnica de llançament, de llibre. Per posar-la una i una altra vegada a la mainada que s’inicien en aquest esport. A cada pilota, Ionescu no perd ni una dècima de segon per mirar si entra. Com a bona llançadora, un cop surt de les seves mans sap perfectament si acaba dins o fora i ja es concentra en el llançament següent. Són milers d’hores de cartes de tir que veiem resumides en un minut i quatre segons per executar els 27 llançaments (i encara n’hi van sobrar sis, de segons). Una autèntica exhibició. I, al pavelló de Las Vegas, el públic entregat, amb un clam que creix i creix a cada pilota que entra pel cèrcol, conscient que estan vivint en directe un moment històric. Espectacle americà en estat pur. Protagonitzat per una dona. De mica en mica, anar trencant sostres de vidre, també en l’àmbit esportiu.

Però aquest no és l’únic rècord d’aquesta jugadora americana, d’origen romanès. En la seva etapa universitària, amb els Ducks d’Oregon, ja va arrasar amb algunes classificacions. És la jugadora (tant en categoria masculina com femenina) que ha aconseguit més triples dobles i és l’única (també sense distinció de gènere) que ha superat els 2.000 punts, els 1.000 rebots i les 1.000 assistències. Després, escollida número 1 del draft a la WNBA, Ionescu també es va convertir en la jugadora més jove d’aquesta competició a signar un triple doble i el 2022 va ser la primera a fer-ho anotant 30 punts. Ionescu no és, segurament, de les jugadores de la WNBA més conegudes a Europa. El fet de no competir a l’Eurolliga li resta adeptes en aquest continent. Però, sens dubte, és una de les jugadores més diferencials que hi ha actualment a la lliga americana. I, amb 25 anys, té marge per trencar encara més rècords. Serà la primera dona a guanyar la competició de triples de l’NBA? Serà capaç d’enviar Curry a dormir per segona vegada?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)