Opinió

Suneo, Smithers, Karanka o el mossèn de ‘Terra Baixa’

El pitjor de Doraemon no és en Gegant quan fa actes de maltractament físic als seus companys, sinó en Suneo quan legitima amb el cul ben tancat la manera de funcionar del tirà per mantenir el seu estatus: en Gegant decideix ser dolent i sempre hi ha l’esperança de la seva conversió moral perquè dirigeixi les seves energies al bé; d’altra banda, en Suneo no transmet cap via de millora perquè és el model de ciutadà menor d’edat capaç d’adaptar-se a qualsevol merda per sortir a la foto.

En Suneo és en Luis de la Fuente o en Luis de la Fuente és en Suneo, un personatge sense identitat moral propi d’un país que funciona amb l’objectiu de crear autòmats controlables pels grups mediàtics centralistes, i que ha aconseguit amb el seleccionador tenir el titella que si cal aplaudir un acte masclista, ho fa; si ha de donar suport a un gestor d’orgies amb diners de la federació, ho fa; i si finalment ha de rectificar amb un comunicat escrit per pensadors socialistes, doncs també ho fa. És una joia, el mossèn de Terra Baixa, l’Smithers dels Simpsons, o el Karanka de Mourinho: l’anul·lat que dedica les seves forces a mantenir la cadira a qualsevol preu.

Així doncs, en Suneo no té límit i cada pas pot ser un exercici servil als llepaculs florentins, i d’aquí venen les declaracions acollonides sobre en Gavi. Analitzem. Primera part d’elogi al jugador que justifica la decisió innegociable de portar-lo a la selecció; en Gavi té la capacitat d’encomanar la seva força al grup i genera sistemàticament dinàmiques positives. Llavors arriba la segona part, d’acord amb la línia editorial de qui busca un enemic després de la marxa de Piqué. Sí, ja ho veig, en Gavi té un caràcter que ha d’aprendre a controlar, per tant, ho dic però no ho dic: teniu raó quan l’erigiu com a antagonista dels valors del futbol. Finalment, per posar-se les medalles que li neguen els seus amos, ho tanca amb la clàssica afirmació de qui ha d’anar al psicòleg per manca d’autoestima: aquí es controla gràcies a mi, per tant, quan torni al Barça podeu seguir tirant porqueria perquè serà justificada. Gran Suneo, ens donaràs grans tardes per recordar el que no volem dels nostres fills.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)