Editorial

L’EDITORIAL

El drama de Gavi i l’abús irracional

La greu lesió de Gavi al genoll dret en l’Espanya-Geòrgia és un drama per al Barça. Pendents de les proves que li facin a Barcelona, les seves llàgrimes ja feien mala espina, que Ferran Torres li dediqués el gol era un altre mal senyal, i a la federació espanyola parlaven la mateixa nit d’un trencament al lligament encreuat anterior. Adeu a la temporada per a un jugador fonamental per Xavi al mig del camp. Una garrotada duríssima per al jove futbolista i per al Barça, que té motius per irritar-se.

Els clubs continuen sent víctimes de calendaris irracionals, carregats de partits de seleccions en plena competició. En la mateixa finestra, ha rebut fort el Madrid, amb Vinícius i Camavinga, i el Barça, però també el Manchester City, el Manchester United o l'Inter. És necessari reobrir el debat i posar sobre la taula la conveniència de separar els temps de les competicions de clubs i les de seleccions. La solució no és senzilla, però comença a ser hora que els clubs més potents del futbol europeu –no n’hi haurà prou amb el Madrid i el Barça, precisament els dos que defensen la Superlliga– es plantin. O els mateixos jugadors. L'excés de partits que acaben acumulant, com denunciava Pep Guardiola, és una animalada. L’abús dels organismes internacionals (FIFA, UEFA) és irracional i intolerable. Els clubs també assumeixen riscos programant gires de pretemporada o partits com el que jugarà el Barça a Dallas al desembre, però com a mínim són els que paguen els sous dels futbolistes.

En el cas de Gavi, encara que la lesió a Valladolid no es pugui associar directament a l’acumulació de minuts, tampoc s’ha d’obviar que només ell i el defensa Le Normand repetien en l’onze inicial contra Geòrgia respecte al que havia alineat contra Xipre. De fet, Luis de la Fuente argumentava en la prèvia que el futbolista és hiperactiu i que els bons no descansen mai. Unes paraules que el perseguiran, vista la lesió de l’andalús. Amb el precedent de la sobreexplotació de Pedri, ara cau Gavi en un partidet de la selecció espanyola. El canari va jugar sencera una Eurocopa i els Jocs Olímpics fa dos anys. Precisament les dues competicions amb què feien càlculs els espanyols sobre Gavi tot just a partir de la primera exploració mèdica. El Barça, com els altres clubs quan s’hi troben, cornut i pagar el beure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)