Opinió

El gran repte de Rafa Nadal

“Crec que no em mereixo acabar així. M’he esforçat prou durant la meva carrera perquè el final no sigui en una roda de premsa. M’agradaria donar-me l’opció d’acabar sobre una pista de tennis, sentint-me un bon jugador i lluitant per guanyar els grans tornejos”, va dir Rafa Nadal el 18 de maig del 2023, quan va anunciar el seu “punt i a part” professional. Gairebé un any després sense jugar –el seu últim partit oficial va ser el 18 de gener, a l’Open d’Austràlia–, el manacorí tornarà per complir la seva paraula. Serà a Brisbane, la primera setmana del 2024, amb un rànquing per sota del número 600. L’objectiu? Arribar amb més rodatge al primer gran eslam de l’any, on va caure lesionat.

D’aquesta manera, Nadal iniciarà una nova pàgina, l’última segons ell, en la seva carrera professional, plena d’èxits. Als seus 37 anys té el gran repte de retirar-se donant guerra, molta guerra. Perquè un competidor nat i ambiciós com ell no decideix tornar si no és perquè veu possibilitats de tornar a aixecar un títol important. Amb 22 grans eslams al seu palmarès, de ben segur que farà tot el que estigui a les seves mans per estar a l’altura del seu immens prestigi. No li podem demanar més del que ja ens ha donat. Acomiadem-nos d’una gran llegenda d’aquest esport gaudint cada punt com si fos l’últim. A l’horitzó hi ha els Jocs Olímpics de París, que es jugaran a la terra batuda de Roland Garros. No hi hauria millor final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)