Editorial

L’EDITORIAL

Un 2024 carregat de reptes

Com cada any, els i les esportistes tenen el repte de millorar el que han fet o, si ja han arribat al cim, mantenir el nivell d’excel·lència. Arrenca el 2024, marcat pels Jocs Olímpics de París, que més enllà de l’àmbit esportiu hauran de superar grans desafiaments globals com la seguretat, començant per una cerimònia d’inauguració que preveu la desfilada dels protagonistes pel riu Sena. Són uns quants els obstacles que hauran de superar París i França, en un context d’amenaça terrorista i de conflictes geopolítics.

No és comparable a la dimensió dels Jocs Olímpics, però el 2024 també és l’any que Catalunya tindrà un esdeveniment esportiu dels que més impacte generen, tot i que a casa nostra hi ha poca tradició. És la copa Amèrica de vela, que ja es cou des de fa mesos i tindrà el punt àlgid a l’octubre. Un repte també de ciutat, Barcelona, i de país. Com ho serà també resoldre el futur de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, ara que Madrid s’ho vol endur. Montmeló el té firmat per contracte fins al 2026, però aquest any s’hauria d’aclarir si hi ha possibilitats d’allargar-lo.

Arreu hi ha reptes. A tots els esportistes i a tots els clubs. El Barça té marcat per a finals del 2024, coincidint amb el 125è aniversari, el retorn al Camp Nou, pas fonamental encara que sigui sense tenir l’estadi acabat. El primer equip masculí ha d’afinar després de tancar el 2023 amb males sensacions, i el femení té a l’horitzó tancar l’etapa de Jonatan Giráldez i obrir-ne una altra tenint un llistó altíssim i amb incerteses com la continuïtat d’Alèxia. A Montilivi, es resoldrà fins on arribarà el somni del Girona de Míchel. I l’Espanyol se la juga, pel drama que suposaria no tornar a l’elit la temporada posterior al descens.

Hi ha diversos clubs del país amb reptes de primer nivell estatal i també continental, en waterpolo, hoquei, bàsquet, handbol o futbol sala. I protagonistes individuals de múltiples disciplines amb objectius ben ambiciosos. També viurem al nostre país esdeveniments com la Volta, amb l’encertada innovació de la prova femenina per etapes, una aposta més per l’esport femení, que Catalunya té cada cop més interioritzada. L’esport català comença el 2024 renovant els reptes i l’ambició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)