Editorial

L’EDITORIAL

Els efectes dels atacs del Madrid als àrbitres

L’escàndol arbitral en el partit entre el Real Madrid i l’Almeria al Santiago Bernabéu quedarà marcat per temps. No és el primer cas, ni de bon tros, d’una incorrecta aplicació del VAR, una eina que hauria d’ajudar els àrbitres a prendre decisions més justes i que, mal utilitzat, només fa que accentuar la controvèrsia. Tots els equips tenen episodis puntuals en què s’han sentit perjudicats, sobretot quan les decisions polèmiques els han afectat en moments crítics, com va passar amb l’Espanyol que va acabar baixant.

El problema del partit al Bernabéu és la concatenació d’ajudes arbitrals en un partit que era aparentment senzill per al Madrid, contra l’únic equip que no ha guanyat cap partit de lliga, i que se li havia complicat molt. Va ser després que l’Almeria situés un 0-2 al marcador, amb els blancs encallats, que van arribar els avisos d’Hernández Hernández, responsable del VAR, a Hernández Maeso, l’àrbitre al camp. Amb fragments que no hi posaven tot el context i amb preses que no eren les més clarificadores, l’àrbitre del VAR va ser instat a corregir i tampoc va tenir la personalitat de fer valer les seves decisions.

La remuntada amb ajuda contra el cuer arriba després de l’eliminació del Madrid en la copa, i amb el Girona resistint en la lluita pel lideratge de primera divisió amb uns números i un joc espectaculars. Més enllà de l’Almeria, privat de puntuar al Bernabéu, l’escàndol perjudica els rivals del Madrid, encara que alguns reaccionin amb més vehemència (“Ja vaig dir que seria molt difícil guanyar aquesta lliga, argumentava Xavi) que altres (“No veig cap mà negra, deia Míchel després d’una altra exhibició a Montilivi). Alguns fins i tot arriben a l’extrem de considerar víctima el Madrid, perquè els fets de diumenge li faran perdre reputació. El més indecent, més encara que l’actuació arbitral contra el cuer, són els atacs difamatoris esbiaixats, sistemàtics i programats que el club blanc fa, a través de la seva televisió oficial, cap a cada àrbitre que és designat per al seu proper partit. Sense cap vergonya i amb tota la impunitat, carreguen l’ambient, fan mal als àrbitres i a la seva professionalitat i generen un efecte pervers que, quan hi ha escàndols tan cridaners, costa molt prendre-s’ho amb innocència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)