Opinió

Deu suggeriments

Twitter. És en aquesta xarxa social on trobem els comentaris més àcids, divertits, descarats i trencadors

1 Dos pesos pesants del periodisme. Diuen que costa trobar material periodístic esportiu de qualitat, però bé, costa tant com trobar-ne en altres matèries. Per això, quan t'adones que n'hi ha que van més enllà de copiar notes de premsa, que aprofundeixen, que s'atreveixen a fer la pregunta difícil, que rasquen i busquen petroli i, a vegades, en troben, és una alegria immensa. En l'àmbit català, tenim dos pesos pesants periodístics que mereixen ser seguits a pam: Ramon Besa i Martí Perarnau, que són dos formidables fars per als nous periodistes, que hi són i són punyents, valents i creïbles.

2 Revista Panenka. En l'últim número de la revista Panenka, que ja per si mateixa destaca per singular i atrevida, tracta com serà el futbol del futur, l'esport rei, l'any 2030. Hi trobareu entrevistes i reportatges interessantíssims, així que de debò val la pena anar al quiosc, buscar la revista, comprar-la i llegir-la atentament. Seran cinc euros ben invertits.

3 Galeano. Parlant de contingut escrit de temàtica futbolística singular i d'alta qualitat, recomano fervorosament el llibre de l'uruguaià Eduardo Galeano Futbol a sol y sombra, un volum on es repassen els mites i les principals històries futbolístiques des d'una ploma privilegiada.

4 Twitter. És en aquesta xarxa social on trobem els comentaris més àcids, divertits, descarats i trencadors. És a Twitter on també, en la vessant futbolística, podem riure més i conèixer i confondre'ns amb detalls transcendents o irrellevants, però segur que sempre d'interès.

5 Museu do Futebol de São Paolo. Jo hi tinc cita pendent, amb aquest museu, però, pel que m'han dit bones fonts, si un té l'oportunitat de visitar el Brasil, cal endinsar-se en el Museu do Futebol de São Paolo, on un descobreix la història del futbol brasiler de manera interactiva i contemporània.

6 Viure el futbol arreu. Si viatgeu pel món, una de les millors maneres de conèixer les cultures, les maneres de viure, les emocions, d'interrelacionar-se amb altra gent, de manera apassionada i entusiasta, és assistint a partits de futbol. Sí, és una manera vibrant de descobrir futbolistes, estadis i, sobretot, aficions, una experiència que goleja el visionat televisiu, on no pots superar la fase contemplativa.

7 Torna-la a posar, Sam. Tots tenim un partit que recordem especialment, que ens va emocionar per sempre. En el meu cas el Barça 5 - Atlético de Madrid 4, partit de tornada de quarts de final de la copa del Rei de la temporada 1996-97, amb Bobby Robson a la banqueta, amb un desastrós Vítor Baía, amb un De la Peña summament esbojarrat, amb un Figo i un Ronaldo en plena forma, amb un providencial Pizzi... Un partit elèctric!

8 Informe Robinson. Si voleu recordar episodis i personatges memorables de la història del futbol i de l'esport en general, mireu aquest programa televisiu liderat pel ja mític Michael Robinson.

9 La col·lecció de cromos. Si teniu fills o nebots o algun nen a prop, regaleu-li l'àlbum i alguns cromos de la lliga espanyola de futbol. S'ho passarà pipa –i vosaltres també– fent la col·lecció.

10 David Colomer. Fa 10 anys que ja no hi és, un dels que van ser capitans d'aquest diari, un escriptoràs. Cal buscar els seus articles –per quan un llibre que els reculli?–, cal capbussar-se en els seus contes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)