Opinió

Del mundial de clubs a la selecció

La sorpresa de la final del mundial de clubs va ser Messi amb un joc fresc, àgil i veloç

Per mi, la sorpresa del mundial de clubs en la seva final contra el River Plate va ser Messi. Un Messi que, en els darrers partits, no havia estat al cent per cent i, malgrat que havia jugat amb llampecs de classe, havia estat lent i, a sobre, va ser baixa per un còlic nefrític que li va impedir jugar la semifinal. Surt a la final, desenvolupa un partit fresc, àgil, veloç i amb pocs moments de descans o d'inhibició. Es veu que les vitamines anímiques de jugar una final fan miracles. A veure com li haurà provat ara el bany de roses de Dubai, a recollir el títol de millor jugador del món, després d'un diguem-ne descans a Rosario per passar les festes.

Per compensar, vam tenir aquí el partit de presència anual de la selecció de futbol que s'enfrontava a la selecció d'Euskadi, nodrida de molt bons jugadors. La selecció va jugar bé, tot demostrant que al país hi ha molta bona matèria primera per practicar el joc de conjunt. Tant els que van sortir en la primera com en la segona part van demostrar el mateix nivell. Va passar que aquí no vam poder comptar amb un obrellaunes com és el basc Aduriz, autor del seu gol, però van tenir bones ocasions tant el ben conegut Sergio García com el sorprenent Gerard Moreno. Si la lliga anglesa no ens hagués retingut Bojan i Deulofeu, possiblement hauríem tingut més gols. Vam tenir, a més, l'oportunitat de comprovar el bon moment de Montoya, Verdú, Dídac Vilà i Javi Márquez i la sorpresa d'un jugador amb moltes revolucions com és Keita Baldé, ara a la Lazio.

Encara hi podríem afegir un comentari sobre l'episodi de Dubai. Si bé Bartomeu pot estar content per la decisió de reconèixer-lo com a millor president del món de l'any passat, potser la distinció li comportarà crítiques mediàtiques, ja que si bé ja es veu que l'han premiat per ser qui, des del punt de vista esportiu, presideix el millor equip del món d'aquests moments, es presta també a pensar si és adequat quan està afectat per processos tant judicials com de la UEFA o la FIFA, per no parlar dels dubtes sobre l'actual moment econòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)