Opinió

Sancions i pancartes

Observo que la defensa que es fa del Madrid no té res a veure amb les que es van fer del Barça quan li va tocar el rebre

1 Les pancartes sempre han existit en l'esport. Normalment són per donar suport. Aplaudim fins i tot les contràries escrites amb ironia, però cal defensar fins a límits indefensables aquelles que atempten contra l'educació? No va veure Joan Collet que dimecres n'hi havia unes quantes d'intolerables?

2 Escolto a la COPE Tomàs Guasch, gens dubtós de la seva afició cap a l'Espanyol, criticant durament les exhibides dimecres a l'estadi de Cornellà-el Prat. Les miro i entenc que la ironia ha deixat pas al mal gust. Calien?

3 Entenc que el seguidor de l'Espanyol pugui estar emprenyat amb Gerard Piqué, però cal ser tan groller, masclista i impertinent per fer una pancarta contra la parella del futbolista per molt coneguda mundialment que sigui?

4Aquest és un estat on hi ha programes de tele de matinada, on una audiència no excessiva ha creat un submón que ha afectat la informació, uns programes de tele de migdia en què et col·loquen la càmera on calgui per trobar informació, espais que mediatitzen la informació pública i publicada i que incideix en els estaments i clubs espanyols. Si ataquem pancartes, clubs, jugadors, comitès, federacions, no caldria començar a incidir on cometem els errors en la professió periodística. O això no cal?

5 De les sancions de la FIFA al Real Madrid i a l'Atlético de Madrid estaríeu d'acord que dels fets més noticiables és que, per fi, hem posat cara a José Ángel Sánchez, director general del club blanc, que tothom assegura que és l'home de més absoluta confiança de Florentino Pérez?

6Escolto ràdio i informatius fets des de Madrid i observo que la defensa que es fa del Real Madrid no té res a veure amb les que es van fer del Barça quan li va tocar el rebre. Sorpresos ara i abans no tant?

7 Cas Txerixev, destitució de Rafa Benítez, sanció FIFA, cas David de Gea... Ens queixàvem (amb raó) del caos barcelonista, però tot aquest desgavell i desastre a les oficines blanques no tindrà responsables? Florentino Pérez tampoc?

8 Una altra vegada: no veu la federació espanyola que repetir tres partits seguits de qualsevol eliminatòria de copa barrejada amb un partit de lliga (el derbi català, el derbi andalús i ara el Barça-Athletic de Bilbao) es fa
pesat?

9 Veig en les alineacions del derbi que jugarà Leo Messi i penso que és un error fer-lo jugar quaranta-vuit hores després de recollir la seva cinquena Pilota d'Or. Com sempre, em fa quedar malament. No és al·lucinant el que va fer aquest home a Cornellà-el Prat? No és un exemple de com li agrada jugar a futbol malgrat els múltiples guardons que rep cada any?

10Per acabar, sabeu que l'exporter del Barça José Manuel Pinto, després de viure una temporada a Miami, s'ha instal·lat a Barcelona, on ha produït algunes cançons del nou àlbum de Niña Pastori?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)