Opinió

No vols caldo? Dues tasses!

Encara recordo com furgaven la ferida i comentaven amb to burleta que això només podia passar a can Barça

Mai diguis mai. Aquesta és la principal conclusió que poden extreure el Real Madrid i l'Atlético de Madrid després que hagin estat sancionats no podent fitxar durant dues finestres del mercat per irregularitats amb la incorporació de menors.

I per què dic això? Doncs perquè encara recordo com reien des de la capital del Reino de España quan al Barça li va passar el mateix. Encara recordo com es burlaven d'aquell càstig i es vantaven de les seves bones operacions. Encara recordo com furgaven la ferida i comentaven amb to burleta que això només podia passar a can Barça, que ells eren impol·luts. Ara les tornes s'han girat i mentre el Barça ja pot fer jugar els seus fitxatges –Arda Turan i Aleix Vidal– els de Madrid s'hauran d'acostumar a viure amb aquesta situació. És cert que ara poden fitxar en aquest mercat hivernal i potser Florentino Pérez traurà la bitlletera i començarà a esquitxar per tot arreu. Però estic convençut que si finalment la sanció és ferma patiran, patiran molt.

El Barça sortosament ja ha passat per aquesta travessia i ho ha fet de la millor manera possible amb un cicle triomfant amb cinc títols. El seu estil és clar i no calia fer grans fitxatges ni grans retocs. És veritat que a inicis de temporada una plaga de lesions (Messi, Rafinha...) sumat al poc rendiment d'alguns jugadors joves (Munir o Sandro) va fer que es disparessin les alarmes sobre com n'era de curta, la plantilla, sense poder comptar amb els nous reforços. Però els jugadors van passar aquesta etapa amb nota i ara Turan i Vidal ja poden entrar en les rotacions.

Per contra, el Madrid no té aquesta dinàmica positiva i els seus dirigents confiaven poder fitxar la propera temporada per renovar el club. Fins i tot, s'especulava que Cristiano Ronaldo podria marxar per una morterada de calés i a partir d'aquí els blancs refarien el nou projecte al voltant de Bale i alguna altra estrella que podria venir –es parlava insistentment de Neymar, en un clar intent de desestabilitzar l'estrella blaugrana–. Ara tot això se n'ha anat en orris i veurem com se'n surten perquè només podran recuperar els cedits –el fitxatge estel·lar podria ser Marco Asensio, de l'Espanyol– i fer pujar jugadors del filial. Per contra, l'Atlético de Madrid segurament no tindrà tants maldecaps. El Cholo té una filosofia clara que està per sobre dels noms o les estrelles.

En un altre ordre de coses m'agradaria parlar sobre la polèmica de l'últim partit entre l'Espanyol i el Barça. Trobo vergonyoses les pancartes que van aparèixer a la grada jove, però més lamentable és que ningú del club obligués a retirar-les. Ara, el president blanc-i-blau, Joan Collet, ha demanat disculpes i assegura que no tenia coneixement de les pancartes. Però potser el que hauria d'haver fet el senyor Collet és no haver escalfat el derbi amb acusacions de nacionalbarcelonisme. Això sí que provoca violència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)