Opinió

Pancartes

No puc entendre per què es dóna més importància a les pancartes que a l'entrada de Caicedo o la provocació de Piqué

De tot el que s'ha vist en els tres derbis que s'han jugat les darreres setmanes entre el Barça i l'Espanyol, sembla que l'opinió pública majoritària es queda amb el fet de censurar les pancartes que es van veure a Cornellà en l'últim partit. Hi ha hagut de tot, trepitjades, insults, entrades brutes, provocacions públiques i aldarulls al túnel de vestidors.

No puc arribar a entendre per què es dóna més importància a les pancartes que a l'entrada de Caicedo a Ter Stegen o les provocacions de Piqué via Twitter a l'afició periquita. L'equatorià de l'Espanyol va fer una entrada terrible al porter del Barça i la cosa ha acabat amb una targeta groga! L'haurien de sancionar d'ofici, si l'àrbitre, com va ser el cas, no és capaç de valorar-la com a comportament violent amb un contrari. A Caicedo li haurien de caure uns quants partits de sanció. També Piqué va provocar un col·lectiu d'aficionats al futbol i s'investiga el cas per si és sancionable... També l'haurien de sancionar i recordar-li que aquestes brometes cap a un col·lectiu, menystenint-lo, poden provocar violència. En canvi, un grup d'animació escriu unes pancartes com a resposta, i sembla que aquesta és la mare dels ous i l'objectiu a abatre. Més enllà de la mala llet que gastaven les pancartes i la manca de sensibilitat que portaven implícits els lemes que s'hi llegien, no es pot comparar el perjudici personal i/o social que poden causar l'agressió de Caicedo o la provocació de Piqué, que, com a professionals de l'elit del futbol, no es poden permetre creuar la línia vermella d'agredir o fotre's de l'afició rival.

Enfoquem bé, si us plau, el problema. Si bé s'ha de marcar de prop els aficionats per evitar que l'espiral de violència es mengi el futbol, sobretot s'ha de castigar Caicedo i companyia perquè no tornin a cometre actes de violència gratuïta. I a
Piqué se li ha de fer entendre que pot fer broma picant Cristiano, Arbeloa o qui cregui oportú, però mai un col·lectiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)