Opinió

‘Brexit' esportiu

Tots els clubs britànics quedarien severament afectats

En una decisió que lamentarem profundament d'ací a uns anys, el Regne Unit va aconseguir ahir de matinada un estatut especial per part de la Unió Europea que destrueix bona part de la feina feta al llarg de dècades, especialment pel que fa a la llibertat de circulació i treball i a la consideració política i administrativa dels ciutadans d'un estat membre en un altre. Ara al juny els britànics votaran si accepten l'acord, l'anomenat Brexit, i veurem si la crisi s'acaba o, com alguns diuen, en realitat comença.

En el món del futbol les alarmes han botat de seguida. Karen Brady, un diputat conservador que és, a més, el vicepresident del West Ham United, ha advertit que les conseqüències d'aquest acord per al futbol anglès seran “devastadores”. Segons un estudi que ha ensenyat, dues terceres parts dels jugadors europeus que ara mateix estan en equips de la lliga anglesa haurien de marxar perquè no obtindrien el visat de treball, segons els nous criteris que s'aplicaran a partir d'ara. Fins ahir, qualsevol jugador de futbol d'un país membre de la UE podia fitxar per un club anglès sense necessitar cap mena de visat ni de permís de treball. Aquesta és una de les coses que canviaran a partir d'ara i que preocupen més.

L'informe indica que en la Premier juguen 161 futbolistes de països de la UE que no tindrien dret a visat ni a permís de treball automàtic. Jugadors com ara De Gea, Mata, Samir Nasri, Schneiderlin, Martial, Bellerín i Azpilicueta es veurien forçats a abandonar els seus clubs, llevat que no es creés una legislació especial per acollir els seus casos, cosa que, veient la tensió política regnant, no sembla gens fàcil. Tots els clubs britànics quedarien severament afectats perdent com a mínim un jugador.

Alguns passarien dificultats notables. Així, el Sunderland es quedaria sense porters i el Newcastle perdria els sis jugadors que té al mig del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)