Opinió

Cansats de guanyar

El Barça ha d'anar de veritat a una lliga europea

Els camps de futbol de primer nivell europeu sempre són a rebentar de públic. A la lliga espanyola, sigui per la classificació dels candidats al descens, sigui per alt, un domini aclaparador del Barça i pocs partits d'extrema competitivitat, l'assistència del públic és, sovint, feble.

En el cas del Barça, un amic meu em deia que sembla que un sector important dels seguidors està cansat de guanyar. Crec que la raó és en els horaris, que fan que els aficionats se sentin titella dels horaris televisius, i també en el poc futbol que hom veu més enllà del Barça. Solucions, moltes: des de potenciar activitats lúdiques en què anar al futbol sigui una festa en què no tot estigui en el simple encontre, el que es fa bé posant-hi partits de les seccions esportives del club, restaurants, cinemes, etc., fins agafar el bou per les banyes, fer de veritat una lliga europea.

Mirem què passa amb l'handbol, el bàsquet i el futbol sala –l'hoquei ha de fer un salt d'internacionalització que ha d'arribar molt més enllà del països llatins–: han fet unes competicions europees que omplen pavellons perquè el nivell competitiu és de debò excel·lent, tot i l'handicap que en bàsquet som un plat de segona al costat de la NBA.

És un somni el que vivim al Barça. Mai en la història, fins i tot quan les trampes de gàngsters del franquista Bernabéu, s'havia produït un domini tan gran i prolongat en el futbol mundial com l'etapa que estem fruint. Cal donar sortida a un futbol espectacle universal i fugir del petit món del lligues estatals. El domini del PSG a França o del Bayern a Alemanya no és bo si el resultat només és fruit dels diners. Tampoc és bo per al futbol que el Barça no tingui rival a la lliga estatal. Cal ser valents, optar per un futbol global. A la vergonya d'Europa amb els refugiats, resposta d'un món globalitzat que fuig de la guerra i el terror, s'ha de mirar en positiu i sumant. Llibertat, esperança, propostes constructives i, a partir de la realitat de cada poble, país o club, anar vers un món d'intercanvi. De competència, de rivalitat esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)