Opinió

Nosaltres, els cruyffistes

Hem de preservar aquests valors fent cada dia
una revolta inconformista

1Costa presenciar el clamor i la unanimitat planetària que estem vivint aquests dies de dol. Certament, quan algú mor tot solen ser elogis, les mesquineses s'esborren i, ara estem vivint una part d'això, però alhora els que estimem el futbol, els que el gaudim no només des de la passió d'uns colors, sinó també com una aportació sociocultural a la nostra època, estem d'enhorabona: el debat sobre l'esport rei pivota, almenys durant uns dies, al voltant del talent, la innovació i la creativitat. Des de dijous parlem d'un revolucionari i de la seva obra i, mentrestant, no sentim els típics rumors de fitxatges, ni les ocurrències en forma de tuit de l'estrella de torn, no destaquen als mitjans les fotos de les parelles dels futbolistes, no escoltem els crits entre hooligans que fan tertúlies i s'han apaivagat els comentaris estèrils que com a molt entretenen els més avorrits.

2 Sí, estem parlant de Cruyff i del seu llegat, d'un jugador extraordinari que quedarà per sempre entre els més grans, el del driblatge increïble, l'home que va volar i va fer un gol inoblidable, el que va rebentar amb un 0-5 el règim, el que amb la selecció d'Holanda va fer història. I també recordem un entrenador que va tenir una visió radical i va canviar el paradigma del futbol, una persona que va capgirar l'estil de joc i la mentalitat. Un home que ens va fer entendre que sempre és millor tenir la possessió de la pilota al camp i també a la vida. Un geni, al capdavall, que ens ha marcat i ens ha ensenyat que cal inventiva, que cal confiança i que per guanyar, és millor gaudir i jugar a l'atac.

3 Cal que preservem Cruyff i el seu patrimoni universal. Durant aquests dies ens hem amarat d'articles i comentaris sobre les seves vivències, hem recordat moments entranyables i genials, hem redescobert la seva importància i la força transformadora que tenen les idees clares i l'esperit lliure. Nosaltres, els cruyffistes, hem de preservar aquests valors fent cada dia una revolta inconformista, fent cada dia un bocí de revolució personal i col·lectiva. Senzillament, Cruyff va ser el mag de la vareta, qui va enderrocar els murs de la por i l'acomplexament, qui va començar la primavera. Ell va iniciar la nostra metamorfosi i per ell i per nosaltres hem de continuar fent canvis permanents, amb mentalitat oberta i esperit innovador. Hem de seguir sent rebels afrontant amb valentia l'embat contra l'establishment i les vaques sagrades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)