Opinió

El partit més llarg

Van acabar 752 a 910 a favor dels visitants. És a dir, 1.662 gols en un partit

Ja sé que és estrany això que explicaré. L'altre dia a casa discutíem arran d'una llarga tanda de penals sobre quin podria ser el partit de futbol més llarg de la història. Després dels 90 minuts i les pròrrogues, quants penals s'haurien tirat en el cas màxim.

Com sol passar en aquests casos, em va picar la curiositat i vaig començar a mirar bases de dades i pàgines web a veure si en alguna trobava la dada necessària. I vaig tenir una sorpresa monumental. Perquè, de manera oficial, el partit més llarg de la història del futbol el van jugar dos grups d'afeccionats a l'estadi del Southampton i va durar 6.120 minuts. El resultat, d'acord amb la durada del matx, va ser espectacular. Van acabar 752 a 910 a favor dels visitants. Gols, vull dir 752 gols i 910 gols, és a dir 1.662 gols, que deu ser una cosa que deu acabar per avorrir el més entusiasta.

El partit va començar el 31 de maig del 2015 i va acabar el 4 de juny del 2015. Evidentment, els dos equips van poder fer tants canvis com van voler i que conste que no eren tants jugadors com podria semblar. Entre els dos equips només hi havia 36 jugadors, que, a mi, francament, em semblen molt pocs per a un partit d'aquesta durada. Segons la crònica del diari local es van instal·lar unes tendes de campanya on els jugadors dormien i menjaven quan no eren al terreny de joc. Les famoses rotacions, que en aquest cas prendrien tot un altre sentit. El partit es va plantejar com un acte benèfic, però la Federació Anglesa de Futbol va decidir donar-hi caràcter oficial, amb la qual cosa ha esdevingut en les llistes de la FIFA el matx de més durada de la història.

Com a curiositat, cal dir que els jugadors van fer un entrenament específic mesos abans per tal de prevenir les rampes i els problemes musculars que inevitablement es produirien. I els dos entrenadors van decidir reprimir les curses per la banda i la pressió al jugador, com a manera d'evitar-se problemes físics irresolubles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)