Opinió

L'aigua, dominada per les dones

El waterpolo femení, un ambaixador de luxe per a Catalunya

A punt d'acabar la carrera a la universitat i fent les meves primeres pràctiques en l'apassionant món de les retransmissions esportives, la vegada que vaig tenir més feina per tirar satisfactòriament un programa endavant va ser en un partit de la lliga de waterpolo per la XAL. La complexitat del joc, la intensitat sota l'aigua i el joc subaquàtic em van fer gaudir (i patir) d'un esport rodó. Vaig recordar aquells moments escoltant per Catalunya Ràdio gairebé tota la final de la Champions femenina que va guanyar el Sabadell contra l'UVSE Budapest. Francament, vaig pensar que en aquells moments la ràdio nacional de Catalunya responia a la seva raó de ser: donar publicitat a una fita esportiva que, a anys llum del poder mediàtic del futbol i la marca Barça, també situava el país al món. I, no només això: posava a primera plana l'esport femení.

Enguany, val la pena posar de manifest que el waterpolo femení ha estat un ambaixador de luxe per a Catalunya: l'Astralpool Sabadell i La Sirena Mataró s'han emportat les dues competicions europees, la Champions i la copa LEN, respectivament. Aquesta setmana la selecció espanyola ha jugat contra el combinat rus amb només una jugadora de fora del Principat, la segona portera provinent del Moscardó. Similar al que durant molt temps ha passat amb l'hoquei sobre patins, amb repetides victòries en l'aspecte internacional a còpia de gols de factoria catalana.

Entronitzar el waterpolo femení és necessari per fer més gran el complex entramat d'organitzacions esportives d'aquest país. La riquesa de l'esport català. I, també, per poder valorar la feina de clubs que han de sobreviure amb pressupostos reduïts, jugadores semiprofessionals i entrenadors a mitja jornada –com ho havia estat el mateix Nani Guiu, del Sabadell, abans de l'enlairament de l'equip–. Esforç, tenacitat, superació... són valors que emanen dels èxits de les nostres jugadores i que cal compartir mediàticament. Però no només ara. La fantàstica retransmissió de Catalunya Ràdio, a doble veu (masculina i femenina) de la final de la Champions, no només hauria d'estar reservada per a les grans ocasions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)