Opinió

La lliga de Suárez

L'uruguaià ha fet 40 gols,
14 en els últims partits, quan més els necessitava
el Barça

Veus programes de televisió, escoltes emissores de ràdio, llegeixes articles de premsa amb portades incloses i pots pensar que el campió de lliga ha estat el Real Madrid. S'ho van arribar a creure, a Madrid, que podien guanyar la lliga. Només cal veure la cara de Florentino Pérez a Riazor quan va acabar el seu somni amb els gols de Luis Suárez a Granada. Abatut és poc. A Madrid es van arribar a creure que aquesta seria la lliga de Zidane, a qui més d'un, sense cap tipus de vergonya, han proclamat campió. Però estaven equivocats. Aquesta ha estat la lliga de Suárez i l'ha acabat guanyant el Barça. L'equip de Luis Enrique s'estava passejant pel campionat fins que va caure en un sot del qual alguns van arribar a pensar que no sortiria. Però va arribar la reacció amb unes cinc últimes jornades espectaculars. Amb 24 gols a favor i cap en contra. Cinc partits de campió amb futbolistes destacats com Piqué, Mascherano, Iniesta i Messi, però amb un Luis Suárez estel·lar. Catorze gols de l'uruguaià en les cinc últimes jornades per posar fi a l'ansietat que s'havia apoderat del grup i demostrar que és el millor golejador del planeta, el millor home d'àrea del futbol mundial. Catorze gols que han acabat donant la lliga al Barça i que li han valgut a ell per guanyar el Pichichi i també la Bota d'Or amb un total de 40, al davant de Messi i Cristiano Ronaldo en la llista de màxims golejadors de la lliga d'aquest curs, i per superar registres històrics de grans golejadors com Hugo Sánchez i Telmo Zarra. Suárez va marcar el primer gol dels de Luis Enrique en aquesta lliga, un gol important perquè va servir per guanyar a San Mamés, i també ha fet els tres últims, els tres de Granada, per tancar el campionat i celebrar el títol. Entre aquell i els de dissabte, un munt de gols importants. Com els dos que va fer en la golejada blaugrana al Santiago Bernabéu o el que va marcar contra l'Atlético de Madrid al Camp Nou, que tancava la remuntada dels de Luis Enrique contra els de Simeone.

Messi continua sent el millor futbolista del planeta, el líder del Barça i l'home més desequilibrant dels blaugrana, però aquest campionat és el de Suárez, un jugador pel qual es van pagar 80 milions d'euros al Liverpool i que mai serà considerat un fitxatge car pel seu rendiment. Perquè Suárez també va ser important en el triplet del curs passat, amb gol en la final de la Champions inclòs. I ho ha estat també aquest curs per guanyar el mundial de clubs, competició que Messi i Neymar no van poder disputar al cent per cent per problemes físics i en la qual ell va liderar l'equip i es va convertir en el millor jugador i el màxim golejador. La seva incorporació va ser tot un encert, i no la de Sergio Agüero, jugador que també va interessar al club fa dos estius. L'uruguaià ho ha demostrat amb la seva excel·lent actuació durant tota la lliga, una lliga que porta el seu nom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)