Opinió

“El mur de la vergonya”

Els organitzadors de l'Eurocopa tenen un problema i poc de temps
per resoldre'l

La final de la copa de França, la setmana passada, va servir per fer la prova del que seran les extraordinàries mesures de seguretat de l'Eurocopa que començarà el mes vinent. I el fiasco va ser monumental. Tant que el comitè organitzador ha decidit revisar les previsions quan només queden ja setmanes i estudiar com podrien millorar un aspecte que amenaça de ser més que polèmic.

No cal treure importància a la seguretat. Menys encara a França. I menys encara amb una competició esportiva que tot el planeta estarà mirant. En els atemptats de París un dels objectius era precisament l'Estadi de Saint Denis en un França-Alemanya. Poca broma. Pel que es veu, però, la resposta crea més problemes que no pas solucions. L'operació inclou una mena de gàbia policial dos quilòmetres al voltant dels estadis, que impedeix el pas de persones sense entrada o de veïns, cosa que ha creat unes protestes enormes dels comerciants locals. És una tradició que molta gent s'acoste a l'estadi per veure l'ambient i això ara esdevé impossible.

El problema també és que l'accés immediat a l'estadi, dins del perímetre, es fa només a través de quatre entrades, en comptes, per exemple, de les 26 entrades habituals que té l'Estadi de França. El caos, en aquest punt, està assegurat. Cues immenses per la manca d'accessos i també pel rigor dels controls. Els organitzadors van demanar als afeccionats que hi anaren tres hores abans. No hi ha costum a Europa de fer això i el resultat va ser enormement problemàtic. Molta gent va entrar a l'estadi amb el partit ja començat i les xarxes socials es van omplir de comentaris contra “el mur de la vergonya”. Un mur on molts afeccionats quedaven atrapats durant hores, ja que un cop hi entres no pots tornar a eixir-ne. Els organitzadors de l'Eurocopa tenen un problema, doncs, i poc de temps per resoldre'l. Segur que en sentirem a parlar…

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)