Opinió

La UEFA els fa la feina bruta

Perquè el que passa aquí és que la UEFA prohibeix fer quelcom que un tribunal espanyol
ha permès fa quatre dies

Els aficionats del Barça van poder lluir estelades en la final de la copa contra el Sevilla que es va jugar a Madrid perquè un jutge espanyol ho va autoritzar, una decisió que revocava la que havia pres abans la delegada del govern espanyol a Madrid. El govern espanyol va acceptar, a contracor, la decisió judicial, i el Vicente Calderón es va omplir de banderes estelades sense que passés res del que la delegada del govern espanyol a la capital del regne diu que passa, o pot passar, quan es mostren banderes estelades en un recinte esportiu. El mateix Consell Superior d'Esports (CSD), que va avalar la decisió de Concepción Dancausa, té una llista d'ensenyes i banderes que no es poden exhibir en recintes esportius, en què, sorpresa, no hi ha l'estelada. Conclusió, no hi ha cap problema amb les estelades a les instal·lacions esportives.

No hi ha cap problema excepte per a la UEFA, que ha tornat a multar el FC Barcelona perquè els seus aficionats mostren estelades en els partits de la lliga de campions. Recordem que el Barça va ser multat per les estelades que es van veure en la final de la Champions de Berlín i que ho va tornar a ser en l'inici de la competició europea d'aquesta temporada. El Barça, que inicialment va acotar el cap davant la UFEA i no va recórrer la sanció, va acabar pactant una mena de treva amb la UFEA i les multes es van ajornar mentre s'iniciava una mena de diàleg. Un diàleg que no va conduir a res. Al Camp Nou es van continuar mostrant estelades en els partits de la Champions, l'himne de la competició es va continuar xiulant com mai i els observadors de la UEFA no van donar a l'abast a gravar i fotografiar tot el que passava a les grades de l'estadi barcelonista. La conclusió final de tot plegat, una nova multa per al Barça de 150.000 euros per les sancions ajornades durant aquesta mena de treva. I un afegitó, o més ben dit, xantatge: la UEFA perdonarà 50.000 euros al Barça si s'acaben les estelades, cosa que, evidentment, no passarà. Podria passar, però només si el Barça prohibís l'entrada d'estelades al Camp Nou, la qual cosa no crec que, ni tan sols aquesta directiva, sigui capaç de fer.

A tot això he trobat a faltar l'habitual defensa que fan els organismes espanyols de les seves decisions quan algú de fora diu el contrari. Perquè el que passa aquí és que la UEFA prohibeix fer quelcom que un tribunal espanyol ha permès fa quatre dies. No he escoltat Miguel Cardenal, màxim responsable polític de l'esport espanyol, i que parla pels colzes, dir res sobre el tema. El que fa la UEFA ja els va bé i miren cap a una altra banda. La defensa de les lleis, decisions o digues-li com vulguis espanyoles, la deixen per a una altra ocasió.

Per acabar, una pregunta, en una final entre dos equips “espanyols”, mostrar banderes espanyoles per animar els teus no seria fer un ús polític i partidista de la bandera espanyola?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)