Opinió

Acció d'irresponsabilitat

1 És normal el que ha fet la junta directiva? És ètic que un sector d'una junta que va impulsar l'acció de responsabilitat contra la de Joan Laporta pacti ara amb la fiscalia que pagui la seva pròpia irresponsabilitat?

2 Què passaria i què diríem si, per exemple, Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs o Irene Rigau pactessin amb la fiscalia de l'Estat una multa milionària pagada pel govern de la Generalitat a canvi de desimputar-los?

3 Com defensarà ara aquesta junta alguns membres del seu propi equip que van dir que hi havia una “mà negra” en els casos de Neymar i Messi? No és la mateixa junta la que s'amputa les mans? Amb aquesta decisió no es dóna la raó a tots aquells que van acusar el Barça de ser culpable de l'elevat cost del fitxatge del crac brasiler?

4 Per cert... algú ens podria explicar ara el cost exacte del fitxatge de Neymar? Tornem a posar el comptador a zero, sisplau.

5 A l'hora d'enviar aquest article (dos quarts de nou del vespre) ningú de la junta del Barça havia donat una sola explicació pública. Filtracions, totes. No seria més normal i racional donar una explicació pública més enllà d'un comunicat enviat per correu electrònic en què se'ns remet a una reunió de la junta de dilluns que ve? Deixem la informació oficial en mans d'interessades filtracions?

6 No hauria de sortir ara Joan Laporta i criticar el que ha fet la junta actual, però fer, en canvi, una jugada intel·ligent com seria no presentar cap acció de responsabilitat per aquest afer, tot i que ara estaria plenament legitimat per fer-ho?

7 Més enllà d'aquest afer sobre Neymar, el camí més fàcil i demagògic per criticar Leo Messi és dir que “si ha comès frau fiscal, que pagui”. Ha ingressat 53 milions d'euros, ha fet les complementàries que tocaven, ha executat les multes que li han posat del cinquanta per cent del total... a sobre, el fan seure al banc dels acusats. Estrany, oi?

8 És veritat: ha signat un document en què accepta la declaració de la renda que li van fer els seus assessors fiscals. Com a prova només hauria calgut que hagués presentat el Manual práctico de la renta 2015, un llibre que et regala l'Agència Tributària per fer la declaració a casa que té la bonica xifra de 1.160 pàgines! És o no és una bestiesa sospitar de la mala fe de Messi?

9 El que s'ha de valorar més de Leo Messi és la paciència. No haver marxat encara del Barça. Ha d'estar molt bé aquí per aguantar veure's a la portada de la majoria de diaris d'Espanya assegut al banc dels acusats després de ser el contribuent més gran del país des de fa dos exercicis. Paciència?

10 És curiós. Em va semblar malament quan la junta del Barça va decidir deixar d'anar a oferir el títol a la Verge de la Mercè i ara em sembla espantós decidir tornar-hi. Què m'està passant?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció