Opinió

Desgràcies

Per què no diuen res d'expulsar França quan van viatjar fins a Marsella també radicals francesos?

1 Sento, llegeixo i observo que molts asseguren que, si continuen els incidents en l'Eurocopa de França entre els aficionats russos i anglesos, la UEFA no descarta una sanció exemplar i expulsar-los de la competició. Per què no diuen res d'expulsar França quan van viatjar fins a Marsella també radicals francesos? O és perquè són els amfitrions?

2 La idea d'expulsar aquests equips em sedueix com a càstig exemplar, malgrat que pagarien justos per pecadors. Però qui s'ho creu? Serà capaç la UEFA d'expulsar els anglesos una setmana abans del referèndum sobre el Brexit? Doncs no. Segur.

3 I els russos? Potser que es comenci per treure'ls l'organització del pròxim mundial de futbol. O això no toca perquè el caler rus és massa important?

4 M'esparvero quan m'assabento que en el partit Portugal-Islàndia (1-1) de dimarts passat hi van anar gairebé un 7% del total de la població del país. Això és passió pel futbol. No és una passada?

5 Llegeixo ara a El Periódico de Catalunya els atacs constants de l'humorista Miki Nadal des de Real Madrid TV ampliant l'article de la setmana passada de la Mònica Planas. Crítiques a Segurola, Cano, Roberto Gómez, Diego Torres, RAC1, TV3... No ho hauríem d'anar denunciant? Tindran el valor de criticar Florentino Pérez? Sobre aquest tema no ha de dir res l'Associació Espanyola de la Premsa Esportiva? O d'aquests temes millor no parlar-ne?

6 Amb el merder del Barça en el cas Neymar, algú podria recomanar al futbolista brasiler que deixi de penjar fotografies a Instagram sortint de festa mentre duri tot aquest embolic amb el seu contracte, que ha creat un merder descomunal al club que el paga?

7 Parlant de Neymar i el seu compte d'Instagram, sabent que té una multitud de seguidors adolescents, cal que pengi una fotografia amb la imatge d'unes fitxes de la ruleta d'un casino? Ja sabem que Pokerstars és un dels seus patrocinadors, però cal escampar-ho d'aquesta manera per les xarxes socials?

8 Sento, veig i llegeixo l'advocat de moda, Cristóbal Martell (advocat de Jordi Pujol i de tres dels seus fills, de Josep Lluís Núñez, d'Álvaro Lapuerta, de Leo Messi, entre molts d'altres). Martell és un dels millors advocats penalistes d'Espanya, però destaca per la seva discreció. En canvi, imagineu el rebombori que s'ha creat amb el cas Neymar que ha hagut de sortir en defensa del Barça el seu client. Us adoneu amb aquest exemple de la repercussió social, esportiva i institucional d'aquesta notícia?

9 Vaig a veure l'imprescindible obra de teatre a la Biblioteca de Catalunya, Caïm i Abel dirigida i escrita per Marc Artigau amb un repartiment excepcional: Lluís Villanueva, Marc Rodríguez i Clara de Ramon. I em quedo parat per les constants referències al Barça de Johan Cruyff, el paper que té en la trama la final de Wembley del 1992 i, sobretot, la importància de Julio Salinas en el text. Homenatge encobert a Salinas? Obra imprescindible.

10 Pau Gasol s'ha convertit en l'abanderat mundial contra el virus del Zika al Brasil, però ho porta excessivament a l'extrem. Cal dir que potser es congela l'esperma quan els investigadors han dit que tranquils, que no n'hi ha per tant?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció