Opinió

Una Eurocopa anglesa

No em sorprèn que siga la Premier League la que més jugadors aporta a l'Eurocopa

Trobe una estadística polonesa que em resulta sorprenent. Presenta les dades sobre les lligues de les quals provenen la majoria dels jugadors que participen en l'Eurocopa de França. No em sorprèn que siga la Premier League la que més jugadors hi aporta, era d'esperar. El que em sorprèn és la resta.

Potser no em sorprèn tant el fet que la Bundesliga i la Serie A italiana ocupen el segon i el tercer lloc, però definitivament em deixa perplex que el quart lloc siga per a la lliga turca, que només el cinquè lloc siga per a la lliga espanyola, que la lliga russa vinga en sisè lloc i que el setè siga per a l'English Championship, és a dir la segona divisió anglesa, davant de tota la resta de lligues del continent.

De fet, la Premier League, amb 103 jugadors participant en l'Eurocopa, gairebé dobla el nombre de participants de la Bundesliga (57). La dada és certament important, però a mi la que em desconcerta més és la que indica el nombre de jugadors que aporta la segona divisió anglesa, que en són 31. Crida molt l'atenció si ho comparem amb la lliga russa, que n'aporta 32, i l'espanyola, que només n'aporta 34. I per si això fos poc, encara hi ha quatre jugadors més participant en l'Eurocopa que vénen de la League One, és a dir, la tercera divisió anglesa!

Això vol dir que entre les tres lligues angleses aporten 138 jugadors al campionat, una dada realment extraordinària. De fet, 21 dels 24 equips que hi participen tenen algun jugador en una competició anglesa i 18 dels 24 tenen algun jugador que forma part d'un dels equips de la Premier.

L'explicació de tot plegat té a veure amb els diners, com sempre. Segons explicava Le Monde, l'equip de la segona divisió anglesa que guanya menys pels drets de televisió guanya més que el París Saint-Germain, que és el club que guanya més a França. Ara bé, dit tot això, Islàndia va eliminar Anglaterra...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)