Opinió

Molta feina a fer

En el capítol d'altes,
el Barça s'ha mogut a bon ritme, però
en el de baixes, li costarà més

Dimarts vinent, el dia 19, els jugadors del primer equip del Barça que no han participat ni en la copa Amèrica ni en l'Eurocopa estan citats a les instal·lacions del club per començar la pretemporada que, com és costum, s'inicia amb les pertinents proves mèdiques per comprovar que cap d'ells hagi comès algun excés durant les vacances estivals. Després, unes quantes dobles sessions a la ciutat esportiva i, el dia 25, cap a Anglaterra per continuar amb la posada a punt d'una temporada que per als blaugrana, molt possiblement, començarà oficialment el 13 d'agost amb l'anada de la final de la supercopa d'Espanya contra el Sevilla. La incorporació dels futbolistes, com gairebé cada estiu, serà gradual.

Aquesta setmana està prevista una trobada de feina entre Luis Enrique i els responsables esportius del club, Jordi Mestre, Javier Bordas, Albert Soler i Robert Fernández, que ha de servir per posar el dia el tècnic asturià de totes les operacions en marxa per tal d'acabar de definir la plantilla que tindrà el repte de defensar tots els títols aconseguits la temporada passada –lliga i copa del Rei– i de guanyar els que es van escapar. En el capítol d'altes, el Barça s'ha mogut a bon ritme i ha estat ràpid a l'hora de tancar el fitxatge de Denis Suárez, a qui s'ha recuperat després de pagar 3,25 milions d'euros al Vila-real, i de Samuel Umtiti, el defensa central que està cridat a posar fi definitivament al debat en aquesta posició. El francès, de 22 anys, ha demostrat en aquesta Eurocopa, en què va ser titular en la final, que pot ser un jugador amb un bon futur al davant i que té marge de millora. Queden encara dos reforços més per deixar Luis Enrique satisfet. Un davanter que pugui donar descans al trident, i que si ens cenyim a les paraules del president Bartomeu, serà més aviat jove i requerirà una inversió important de diners, i un lateral que pugui rellevar en alguns partits Jordi Alba i que no s'ha de descartar que pugui jugar per les dues bandes.

El Barça es trobarà amb més dificultats en l'operació sortida. Si molt no canvien les coses, la setmana vinent molts jugadors amb qui no es compta es personaran a la ciutat esportiva per començar els entrenaments. Dels que hi ha a la plantilla és el cas de Vermaelen, Adriano i Douglas, i també jugadors cedits a altres equips com Tello, Montoya i Song. En total, sis futbolistes que es poden convertir en un problema per a Luis Enrique si s'allarga massa la seva continuïtat. El Barça ja ha deixat marxar Sandro amb la carta de llibertat, ha ingressat 8 milions per Bartra i ha perdut Alves sense tenir el més mínim retorn econòmic. I no està disposat que tots aquests jugadors marxin del club sense deixar ni un euro a la caixa, que servirien per afegir al pressupost de fitxatges. La secretaria tècnica blaugrana té, per tant, molta feina a fer encara en aquest mercat estival. I possiblement, la més complicada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)