Opinió

El repte de Guardiola

El projecte que l'espera al City és francament diferent

La posada de llarg de Pep Guardiola al Manchester City no va decebre tots aquells que segueixen el mestratge del tècnic de Santpedor, que l'admiren per la perseverança i la constància en un estil de joc. El segell Guardiola vol revolucionar el City. Guardiola és un personatge que necessita reptes constants per no quedar buit i el club anglès ha esdevingut un etern aspirant als grans títols des de fa algunes temporades, però sense ningú a la banqueta que l'acabi de fer brillar en el firmament europeu. Els citizens continuen sent un club de segona fila, per molts aficionats.

El Guardiola entrenador va arribar a la banqueta d'un dels més grans en poc temps. El Barça és la culminació per molts, mentre que per en Pep es va convertir en la gran plataforma per convertir-se en un dels millors entrenadors de la història. Va ser agosarat i se'n va sortir. Primer l'estimat Barça, llavors el llorejat Bayern. Però, al capdavall dues banquetes amb molts recursos i, sobretot, dos clubs amb marques capaces d'enlluernar tothom, futbolistes inclosos. El projecte que l'espera al City és francament diferent: sempre a l'ombra del United, se'l veu encara com el segon club de la ciutat; és un equip que li manca essència per molt que els petrodòlars han ajudat a fitxar alguna estrella i encara no s'ha entronitzat a escala continental.

“És per això que sóc aquí, per comprovar si puc fer el futbol que m'agrada amb pluja, neu i vent”, va explicar a la premsa. De fet, al marge d'arribar a un club faltat d'identitat futbolística, Guardiola també arriba a la lliga més exigent, més competitiva, on hi ha més paranys a cada camp. Guardiola es troba amb un repte majúscul dins del vestidor i sobre el terreny de joc. Si el tècnic català aconsegueix escriure una etapa brillant de la història citizen –amb títols i fent un futbol virtuós– possiblement ho podrà considerar un dels
èxits personals més importants. La saviesa popular, la que cada diumenge mira el futbol als camps de poble, sempre assumeix que triomfar a la banqueta d'un gran i amb bons jugadors té poc mèrit. Potser és agosarat, però quan en Pep explica que és a Manchester “per provar-me”, tampoc no diu res gaire llunyà al que els nostres avis ens han llegat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)