Opinió

Més papista que el papa

La selecció espanyola, un referent en el futbol mundial? ‘La roja', l'enveja de l'esport mundial en aquests moments?
Ni de conya

Divendres passat, durant l'assemblea de la federació espanyola de futbol, una de les persones que hi van intervenir va afirmar: “Fa 28 anys vau iniciar un projecte, estar junts va ser progrés i continuar junts és l'èxit. Avui el futbol espanyol, la federació i el que representa el futbol espanyol estan en boca de tothom i generen admiració, són la referència en el futbol mundial. Sou l'enveja de l'esport espanyol i de l'esport mundial.” En la construcció de la frase ja es veu que és d'algú que no forma part del món del futbol, sinó d'algun convidat. I ja se sap que, de vegades, els convidats poden acabar sent més papistes que el papa.

En aquest cas l'autor de la frase és el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, un home molt ocupat aquests dies, amb els Jocs Olímpics de Rio a tocar. Blanco és la cara de l'esport olímpic espanyol, de tots els esports que han de lluitar per aconseguir una mica de rellevància mediàtica davant el monstre del futbol que s'ho menja tot. Blanco, també, és com l'excap de l'oficina antifrau de Catalunya, espanyol abans que res, i en la frase sobre el futbol se li veu. I molt.

Alejandro Blanco podria haver dit la frase que va dir divendres en qualsevol moment entre els anys 2008 i 2014, quan la selecció espanyola de futbol, campiona del món i campiona d'Europa, no tenia rival en els grans tornejos de seleccions del futbol. En aquell moment es podia dir que la selecció espanyola era una referència en el futbol mundial, sens dubte, però afirmar que era l'enveja de l'esport espanyol ja seria més discutible, i que era l'enveja de l'esport mundial era rotundament fals. I el president d'un comitè olímpic, un membre del que anomenen la família olímpica, ho hauria de saber. El món de l'esport ni comença ni s'acaba amb el futbol. I l'esport olímpic –que seria el negociat de Blanco– encara menys. Ni de bon tros.

Dir el que va dir Blanco divendres, un 15 de juliol del 2016, és una pura i simple demostració que, per sobre de tot, i abans que esportista, és espanyol. O és que Blanco no sap el que ha fet Espanya en el mundial del 2014 i l'Eurocopa del 2016? La selecció espanyola, referent en el futbol mundial? La roja, l'enveja de l'esport espanyol i mundial en aquests moments? Ni de conya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)