Opinió

Clar i asturià

Ve fresc de les vacances, però fóra sensacional que aquesta actitud i aquest tarannà perdurés tota la temporada

Primera roda de premsa de Luis Enrique en el seu tercer projecte esportiu. Vint-i-tres preguntes i vint-i-una respostes. El tècnic ha parlat de tots els temes excepte dos, la campanya engegada pel Barcelona a favor de Leo Messi (ha dit que estava a Costa Rica prenent el sol. Quina enveja! Tranquil. No et vas perdre res), i sobre la candidatura d'Ángel Villar per ser president de la UEFA (no li interessa res, ni Villar ni la UEFA. No m'estranya).

De la resta de temàtiques Barça, contundent. Tema u, el porter: d'aquí no surt ningú sense rascar-se la butxaca. Clàusula, o calma i tranquil·litat. Aquest assumpte grinyola. Ni Ter Stegen ni Bravo acceptaran la suplència a la Lliga, així que després de la primera conversa amb Luis Enrique tots dos ho tindran clar. Fa l'efecte que a la porteria del Barça, durant el mes d'agost, hi haurà moviments no esperats. Tema dos, Mascherano. Després de l'adéu d'Alves (excel·lent discurs de comiat i agraïment de l'entrenador cap a l'ara jugador de la Juventus), inesperat ha dit, no vol fer broma amb Mascherano. Que el renovin ja. Avís a navegants. Tema tres, el lateral dret. Voleu dir que amb Sergi Roberto (un inexpert) i Aleix Vidal (un altre) la demarcació està ben coberta per fer oblidar una màquina com Alves? Doncs sí. Paraula de Lucho. Tema quatre: Samper. El club havia dit que el migcampista català seria futbolista del primer equip, però ahir l'entrenador va posar tothom a lloc: el mig centre es quedarà si el veu preparat. I si no, el cedirà. Tot el contrari que Arda Turan, tema cinc. Es queda. El vol. Hi confia. Té clar que aquesta temporada serà bona per a ell. Tothom debat sobre la conveniència de la seva sortida, però Luis Enrique ho ha explicat amb claredat. Punt i final a la polèmica amb el jugador turc. Tema sis: Messi. Amb un parell de nassos ha dit que per al futbol és una pena que el 10 deixi la selecció d'Argentina, que per als aficionats argentins, també... però com a entrenador del Barça està molt content! Tu diràs! Cada retorn de viatge ha estat un drama! Anoeta, el primer any; el Barça-Real Madrid, el segon... Tema set: el quart davanter. Un altre toc d'atenció: no ha vingut Nolito i ara no es pot fallar. Vol un home amb gol encara que no tingui molt de futbol, que sigui expert a l'àrea, ràpid de moviments i d'execució... Fa més olor de Gameiro que de Vietto. Ho veurem, però ha de ser sí o sí. I tema vuit: la seva renovació. Luis Enrique acaba contracte i no hi ha motiu per pensar en un canvi de tècnic. Triplet més pòquer és igual a màxim rendiment, o sigui, a mereixedor de continuar. Doncs no. Haurem d'esperar al final de temporada per resoldre aquest dubte. El que tenim clar és que només es contemplen tres escenaris: o el fan fora perquè la temporada no surt bé, o plega per prendre's un any sabàtic, o renova. El que no pot passar és que surti de Can Barça per canviar de club. Amén.

Luis Enrique ha parlat clar i, fins i tot, ha permès debats de futbol. Ve fresc de les vacances però fóra sensacional que aquesta actitud i aquest tarannà perdurés tota la temporada. En la conversa pacífica, en la relació natural periodista-entrenador, amb el respecte per bandera en totes les direccions es viu millor. Tots. Ells i nosaltres. I segur, també, l'aficionat del Barcelona.

Jocs Olímpics de Rio

Catalans per aquí i per allà, amb la selecció espanyola i amb d'altres combinats. Un cop més, enveja. I grossa. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)