Opinió

El nom fa la cosa

Ja és mala sort que hagis de rectificar el primer nyap el mateix dia que goses denominar ‘1, 2, 3' la competició

A hores d'ara qui més qui menys ja es deu haver assabentat que això de l'1, 2, 3 és un compte que ofereix el Banc Santander. I, com que qui paga mana, han volgut denominar d'aquesta manera tan original la lliga de segona divisió A. Ignoro si en algun moment de les negociacions entre els representants de la Lliga de Futbol Professional i els del grup financer algú es va preguntar si valia la pena rumiar-ho dues vegades. Si, abans de tancar l'acord, era convenient proposar alguna fórmula alternativa. O potser ni se'n va parlar. Al cap i a la fi, fins la temporada passada era la Liga Adelante (a propòsit d'una altra entitat bancària, BBVA) i tampoc va passar res. Ves que no s'acabi nomenant la lliga taronja. O la lliga hipoteca, que també ens donaria el seu joc.

El president de l'LFP, Javier Tebas, fa temps que presumeix de les seves competicions. Tampoc el castigarem ara per haver tancat un acord de patrocini que condiciona el nom de les lligues, entre altres coses perquè no ha inventat res, ja que en altres països també es fa. Però s'hi podrien mirar una mica més amb segons quins noms, que fan riure, però sobretot mirant d'evitar alguns ridículs molt fàcils d'evitar. Ja és mala sort que el dia que fas públic el nou acord de patrocini, el dia que passes a denominar 1, 2, 3 una competició que et vantes d'haver anat fent créixer en potencial, coincideixi amb la rectificació del primer nyap respecte a aquella mateixa lliga.

Els horaris dels partits de les lligues espanyoles, no fos cas que pequéssim de previsors, continuem sabent-los amb comptagotes. Entre els de l'estrena de la lliga a primera divisió i els de segona van passar cinc dies. Hi ha un sol filial en l'LFP. I el sorteig del calendari va fixar que tant el Sevilla com el Sevilla Atlético comencessin la lliga a casa. Cinc dies de marge, i un condicionant per tenir en compte. Resultat? No només van programar el partit del filial el mateix dia, sinó en una franja horària coincident (21 h i 22.15 h). Per plorar.

La rectificació va arribar al cap de menys de 24 hores. L'argument del canvi va ser que el Sevilla acabava d'informar la Lliga que el filial jugarà els primers partits de la competició al Sánchez Pizjuán, perquè preveu fer obres a la ciutat esportiva. Tanta professionalització, tanta organització, tanta estructura i tanta exigència, i no havien ni demanat a un dels equips que va pujar de segona B on pensaven jugar els seus partits? Això no lliga. Ara bé, si aquest és l'argument, si l'excusa per refer la primera jornada d'una competició és que el Sevilla no havia avisat que pensava fer reformes a casa, vol dir que sense obres la programació inicial hauria estat bona? Volen potenciar les lligues i l'assistència als camps –un altre dels aspectes dels quals presumeix sovint Tebas– i pretenien jugar dos equips d'un mateix club a la mateixa hora i a la mateixa ciutat? Si no va ser un nyap, encara és pitjor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)