Opinió

El Barça i els esports

L'oportunitat del Barça per ser el club més important del planeta en els propers deu anys depèn d'enriquir la seva identitat pròpia per ser més singular

1. És indiscutible que les fins avui denominades seccions del Barça han estat un puntal per generar un club més plural i guanyador. Tradicionalment, els equips de bàsquet, handbol, futbol sala, hoquei... han donat títols nacionals, estatals i europeus i, per tant, dies de glòria als barcelonistes; cada esport té jugadors llegendaris (Epi, Solozábal, Jiménez, Grau, Sagalés, Barrufet, Masip, Borregán) que han fet vibrar el Palau i han engrandit la història del Barça. Al capdavall, tenir en diversos esports equips que competeixen en l'elit europea és un honor.

2. Aquesta identitat pluriesportiva, aquesta proposta de club gran, contrasta amb les dinàmiques deficitàries dels equips esportius que no són el futbol. És a dir, és la força del futbol la que fa viable que els altres esports puguin comptar amb uns pressupostos més generosos, fet que perment tenir un avantatge respecte a altres competidors locals. Aquesta és una realitat de la qual se sol parlar poc, perquè és incòmoda, però precisament, sense un bon diagnòstic, serà més complicat enfortir la identitat de club pluriesportiu.

3. Pensant a llarg termini i amb l'objectiu de garantir la viabilitat del bàsquet, el futbol sala, l'handbol, l'hoquei... és imprescindible crear lligues europees que enforteixin la competitivitat, la generació d'ingressos a través de drets televisius i de patrocinadors i l'interès dels aficionats i espectadors. Alhora, cal reforçar i redoblar els esforços pel model propi de la Masia, impulsar el talent intern des de baix, intentar que sorgeixin grans esportistes del planter, ja que és la millor manera d'aconseguir una plantilla de primer nivell.

4. Conceptualitzar els esports que engloba el Barça com a seccions pot ser un dels principals impediments per al seu desenvolupament natural. Evidentment, la identitat blaugrana ha de ser compartida, però seria bo dotar de més autonomia cada esport, fomentar criteris organitzatius basats en l'excel·lència i aprofitar la marca Barça per desenvolupar economies d'escala.

5. L'oportunitat de creixement del Barça com a club més important del planeta en els propers deu anys és indiscutible i, de ben segur, depèn d'enriquir la seva identitat pròpia, per ser més singular, per esdevenir una proposta atractiva i sòlida i, sens dubte, un model pluriesportiu robust i guanyador és un model únic i irresistible que val la pena posar en valor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)