Seleccions

Handbol

Seleccions catalanes

Catalunya reprèn el fil contra Qatar

Seleccions catalanes. Després de més de set anys sense jugar, el combinat quadribarrat afronta a Granollers tot un repte contra la vigent subcampiona del món

Després de més de set anys sense jugar, la selecció catalana torna avui a escena (21h, Esport 3) per enfrontar-se amb la Qatar de Valero Rivera, l'actual subcampiona del món, en un dels principals actes commemoratius del 75è aniversari de la Federació Catalana d'Handbol. Tot i aquest parèntesi, provocat per la crisi, les retallades pressupostàries i un calendari cada cop més atapeït, el president de la FCH, Tomàs Moral, va reivindicar l'aposta per la internacionalització de l'organisme, tot recordant els deu partits que es van jugar en el període del 2000 al 2009. Precisament, l'últim compromís de la selecció va ser a Mataró, el 13 de juny del 2009, amb un partit contra Egipte (34-29).

Tot i algunes absències significatives –Tomàs, Valero i Joan Cañellas, per citar-ne alguns–, en la selecció de Carlos Viver no hi faltarà un dels jugadors de moda de l'handbol català, el pivot Adrià Figueras, escollit MVP de l'última lliga i de la copa Asobal, i que ja ha entrat en els plans del nou seleccionador estatal, el sarrianenc Jordi Ribera. “Si t'esforces dia a dia, a tothom li agraden els reconeixements individuals i situar-se a la primera línia. Sens dubte, ha estat el millor any de la meva carrera: amb el Granollers vam complir l'objectiu en la lliga, vam arribar a la final a quatre de la copa EHF i hem jugat la final de la copa Asobal després d'eliminar l'Ademar”, resumeix Figueras.

Tot i el parèntesi de set temporades i els 28 anys d'edat, per a Figueras serà la tercera convocatòria de la selecció catalana. “Manolo Montoya [ara al cos tècnic de Qatar] ja em va convocar per al partit a Girona contra Tunísia, quan només tenia 18 anys, i després a Mataró contra Egipte. Són records bonics pel fet de compartir vestidor amb amics, i sobretot de jugar un partit en honor de Catalunya. Sempre és un plaer jugar amb la selecció”, afegeix. Sobre el potencial d'una futurible selecció catalana en campionats oficials comenta: “Si analitzem els noms, hi ha una bona selecció per poder competir, però a partir d'aquí s'hauria de buscar la manera d'integrar tots aquests noms en els entrenaments i en els partits, i llavors intentar competir.” En tot cas, en la situació actual, aclareix: “Ara mateix estic molt a gust quan competeixo amb Catalunya, i també quan em convoquen per jugar amb la selecció espanyola. O sigui, que vaig molt content als dos llocs.” En aquest sentit, afegeix: “El partit contra Qatar, que va competir a un nivell altíssim en l'últim mundial, serà una bona pedra de toc per saber on som.” La càrrega física que acumulen els jugadors en aquest punt de la temporada ha propiciat que el combinat de Carlos Viver no faci cap entrenament previ, un fet d'importància relativa tenint en compte que entre els convocats hi ha fins a vuit jugadors del BM Granollers. “No crec que hi hagi gaires dificultats per compactar-nos i, a més, també n'hi ha tres que són de Bordils”, remarca. I sentencia: “Com en altres ocasions, segur que hi haurà un bon ambient a Granollers i tant de bo poguéssim jugar més d'un cop a l'any.

LA DADA

Catalunya
Porters
Vicente Álamo
Fraikin Granollers
Ignacio Biosca
Ademar Lleó
Extrems drets
Mamadou Gassama
BM Granollers
Josep Reixach
Bordils
Extrems esquerres
Aitor Ariño
Barça Lassa
Adrià Pérez
Fraikin Granollers
Pivots
Adrià Figueras
Fraikin Granollers
Víctor Tremps
Barça Lassa
Especialistes defensius
Marc García
Fraikin Granollers
Viran Morros
Barça Lassa
Centrals
Marc Cañellas
Fraikin Granollers
Borja Lancina
Bidasoa Irun
Laterals esquerres
Álvaro Ferrer
Fraikin Granollers
Arnau García
Fraikin Granollers
Eduard Nonó
Bidasola Irun
Laterals drets
Ferran Solé
Tolosa
Marc Canyigueral
C. Encantada
Cos tècnic
Entrenador:
Carlos Viver
Ajudant:
Xavier Pérez
Delegat:
Jordi Boixaderas
Metge:
Joan Vives
Fisioterapeuta:
Erola Madrigal
Qatar
Porters
Daniel Saric
Al-Qiayada
Ahmed Abdelrhem
Al-Arabi
Yousuf Al-Abdulla
Al-Gharafa
Extrems drets
Abdulla Al-Karbi
Al-Sadd
Nasreddine Megdich
Extrems esquerres
Abdulrazzaq Murad
Al-Gharafa
Ahmad Madadi
Al Lekhwiya
Anis Zouaoui
Al-Arabi
Pivots
Bassel Alrayes
Al-Rayan
Hassan Mabrouk
El Jaish
Firas Chaieb
Al Lekhwiya
Centrals
Mahmoud Hassaballa
Al-Sadd
Kamal Aldin Mallash
El Jaish
Wajdi Sinen
Al Lekhwiya
Abdelrahman Abdalla
El Jaish
Omar Alsafadi
Al Lekhwiya
Laterals esquerres
Rafael Capote
El Jaish
Bertrand Roine
Al Lekhwiya
Amir Denguir
Al-Arabi
Laterals drets
Ahmed Abdelhak
Al-Gharafa
Mustafa Alkrad
Cos tècnic
Entrenador:
Valero Rivera Ajudant:
Ricard Franch Ofincials:
Veroljub i Manolo Montoya Fisioterapeuta: M. Shawky i D. Benito
Tot i el parèntesi, serà la tercera convocatòria de Figueras amb la selecció catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)