Seleccions

Un partit d'exhibició

Recital quadribarrat a Arousa. La selecció catalana femenina desplega un gran futbol en la seva visita a Galícia i goleja el combinat amfitrió, que va acabar encaixant una ‘maneta'

galícia 0 catalunya 5

GALÍCIA:Ana González (Sheila, 50'); Míriam Ríos, Nerea, Desiree (Otero, 50'), Lara Martínez; Carolina (Arufe, 71'), Abelleira, Eva Luz (Souto, 50'), Natalia; Vero Boquete (Sandra, 61') i Belén Fernández (Carballo, 66').CATALUNYA:Ràfols (Sullastres, 46'); Maria Estella (Mendoza, 46'), Elba, Paola (Guti, 46'), Leila; Alèxia Putellas, Llamas, Vicky Losada (Aitana Bonmatí, 56'); Débora (Alba Aznar, 56'), Olga Garcia (Baudet, 46') i Carol (Brenda, 46').GOLS:0-1 (5') Carol. 0-2 (8') Alèxia Putellas. 0-3 (26') Olga Garcia. 0-4 (38') Olga Garcia. 0-5 (69') Llamas.ÀRBITRE:Elena Casal. No hi va haver cap targeta.PÚBLIC:uns 4.000 espectadors.

No hi va haver color. Catalunya va testar ahir el seu potencial contra Galícia i va acabar oferint una exhibició de futbol. El combinat de Natàlia Arroyo, format exclusivament per futbolistes de primera divisió, va ser infinitament superior al seu rival i va acabar golejant. No només el resultat va servir per calibrar el bon nivell del futbol femení català, també ho van fer les sensacions. Les quadribarrades van desplegar un joc de quirats davant del qual les gallegues, amb una selecció força més humil a causa de les baixes, no van poder fer res de res. Així, el conjunt català va encarrilar la golejada amb quatre dianes en el primer temps i hi va posar el llacet després de la represa, en què tot i veure's un partit menys intens, va acabar arribant el cinquè gol.

La diferència tant tècnica com física que hi havia entre les dues seleccions era molt gran i va quedar palès des del primer instant. Tal com era previsible, Catalunya va agafar les regnes del partit i va buscar la porteria d'Ana González sense complexos. Galícia, per la seva banda, es defensava com podia, però això no va ser suficient. Així, el combinat local va veure com li queien un parell de gols en qüestió de vuit minuts. Qui va obrir la llauna va ser Carol, que va rebre una assistència de Débora al seu carril i va batre la portera gallega amb un xut creuat i ras (5'). El segon gol va ser obra d'Alexia Putellas. La migcampista del Barça va aprofitar una pèrdua de pilota per plantar-se a la frontal i superar Ana González amb un xut molt ben col·locat. La superioritat de les quadribarrades era evident, i les noies de Natàlia Arroyo van gaudir i fer gaudir la parròquia que va acudir al camp d'A Lomba amb el seu joc de combinació. Davant aquest panorama, Laura Ràfols no va tenir gens de feina.

Abans del descans hi va haver temps per marcar un parell de dianes més i enviar una pilota al pal. Els dos gols van ser obra d'Olga García. El primer, amb una rematada a boca de canó a una assistència de Leila (26') i, el segon (38'), amb una gran acció personal, en què es va driblar la rereguarda gallega i va etzibar un xut molt precís. Vaja, difícil demanar més a una primera part rodona per a les catalanes.

La cirereta del pastís

Si el primer temps va ser un recital de joc i de gols de Catalunya, després de la represa, amb tots els canvis, el domini va continuar. Això sí, l'ampli resultat va fer que la intensitat disminuís i el control de les de Natàlia Arroyo no va ser tan aclaparador. Això, però, no significa que la selecció catalana no mantingués el seu monopoli de producció d'ocasions de gol. De fet, d'arribades a la porteria defensada en el segon temps per Sheila no en van faltar. El que sí que va faltar va ser el punt d'efectivitat del primer temps. Així, tot i gaudir de bones aproximacions, només Eva Llamas, amb una molt bona vaselina des de la frontal (69'), va aconseguir ampliar l'avantatge.

En els últims minuts, Galícia va treure tot el seu orgull i va atacar amb més insistència. A les amfitriones, però, els va faltar clarividència. També li va faltar a Catalunya, ja que entre Alèxia Putellas i Baudet van enviar tres pilotes a la fusta.

ENCARRILAT

Catalunya va enllestir la feina en el primer temps, en què va fer quatre gols

Primer triomf de la selecció des del retorn

La contundent victòria d'ahir a Vilagarcía d'Arousa va ser la primera de la selecció femenina absoluta des que, l'any 2014, va tornar a disputar partits amistosos. Els dos precedents són contra el País Basc. Primer, com a visitants, en què les catalanes van empatar (1-1) i, l'any passat, al Miniestadi. En aquell duel, les noies de Natàlia Arroyo també van signar les taules (1-1), però van claudicar en la tanda de penals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)