Seleccions

El veto d’última hora del Valladolid, el Rayo i l’Osca

Selecció. Ahir al matí, poc abans de l’anunci de la convocatòria de la selecció catalana, es va saber que l’Osca, que cedeix dos futbolistes a Veneçuela, no permet a Enric Gallego i Àlex Gallar jugar amb Catalunya

Mentre la premsa esperava que Gerard López anunciés la llista de convocats per al Catalunya-Veneçuela, a la seu de la federació catalana, el seleccionador s’assabentava que l’Osca se sumava al Valladolid i al Rayo Vallecano i no cedia Enric Gallego i Àlex Gallar. De seguida, va provar de trobar altres jugadors, però no va tenir sort i va haver d’anunciar una llista amb només vint futbolistes. “Ningú no té cap obligació de venir a la selecció, no tinc cap problema a entendre aquests clubs, que s’estan jugant la supervivència a primera divisió. Però si ens haguessin informat abans que no podíem comptar amb els seus jugadors, ens haurien posat les coses molt més fàcils”, deixava anar el granollerí en la primera resposta d’una roda de premsa que va començar tres quarts d’hora més tard de l’horari previst. Gerard, que s’enfronta al repte de trobar un parell de jugadors abans de dilluns, lamentava que Gallego i Gallar s’afegissin a la llista que dimarts van encetar Jordi Masip, Rubén Alcaraz, Alberto García i Àlex Moreno: “Estaven bojos per venir. Feia mesos que ens enviàvem missatges. A tots dos els vaig patir a segona B. La convocatòria era un premi per a dos nois que han arribat a primera des del futbol territorial.” Sorprèn, en tot cas, que l’Osca sí que hagi cedit Yangel Herrera i Juanpi Añor a la selecció de Veneçuela, precisament el rival de Catalunya. La resposta que es dona des del club aragonès és que són casos diferents, perquè la selecció veneçolana està reconeguda per la FIFA i, per tant, estan obligats a cedir els jugadors.

El seleccionador català no descartava que, després de l’anunci del Valladolid, dimarts a la tarda, es produís un efecte dominó en el Rayo Vallecano i l’Osca. Gerard assegurava també que, segons les converses mantingudes durant les darreres setmanes amb els futbolistes que volia citar d’aquests clubs, comptava amb l’aprovació dels seus entrenadors. El tècnic destacava, per altra banda, que tots tres són equips de la zona baixa de la taula i que és comprensible que no hagin volgut córrer riscos en aquest moment del curs. En la mateixa línia es va manifestar Jordi Bonet, vicepresident de la federació catalana i delegat a Girona. “Entenem i respectem la decisió dels clubs”, va dir. Bonet, que desvinculava la posició del Valladolid, el Rayo i l’Osca de la qüestió política, reconeixia que el va sorprendre la manera com el Valladolid va fer pública la seva decisió de no cedir els seus jugadors: “Sorprèn que facin un piulada dient que no els deixen venir.”

Gerard: “Montilivi s’expressarà lliurement i pacíficament, com sempre fem en aquest país”

La negativa del Valladolid i el Rayo a cedir els seus jugadors a la selecció catalana va despertar l’interès d’alguns mitjans d’àmbit estatal en l’anunci de la convocatòria per al partit contra Veneçuela, programat per a ahir al migdia a la seu de la FCF. La decisió de Piqué de no jugar amb Espanya i sí amb Catalunya i la lectura política del partit de dilluns van centrar les preguntes d’aquests mitjans en la roda de premsa de Gerard López. I la resposta, per part del seleccionador, va ser clara i contundent: “El país es troba en el moment en què es troba, però els nois i jo ens dediquem a l’esport. Ells venen a jugar a futbol i el tema polític queda totalment al marge, no hi tenim cap vinculació. Volem que sigui la data més important de la temporada per al futbol català.” El seleccionador va anar més enllà quan va haver de respondre si, des de la Generalitat de Catalunya, s’havia demanat que el Catalunya-Veneçuela servís com a marc d’una reivindicació política. “No crec que això sigui cert. No crec que des de la Generalitat, oficialment, s’hagi demanat que el partit suposi una reivindicació política. Ni en el meu cas, ni en el dels jugadors no ho serà. Una altra cosa és el que faci la gent que anirà a Montilivi, que s’expressarà lliurement. Com sempre hem fet en aquest país: lliurement i pacíficament. Jo estaré content que Montilivi s’ompli de les banderes que tothom vulgui portar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)