Seleccions

Catalunya derrota França i acaba tercera la GoldenCat (7-4)

La selecció catalana ha celebrat avui a l’Oliveras de la Riva un triomf de prestigi contra França, la vigent subcampiona d’Europa i bronze en el World Skate Games 2022 i tanca la II GoldenCat en el tercer lloc gràcies a una victòria treballada per 7-4 amb gols de Galbas (2), Salvadó, Costa, Miras Xaus i Llorca. La final l’han de disputar Portugal i Itàlia. El partit ha estat la repetició de la final de la primera edició jugada a Olot i que es va acabar amb triomf català. De fet, tots dos conjunts s’havien enfrontat dissabte en la fase de grups amb triomf també del conjunt de Jordi Camps per 4-3. El torneig, emmarcat en la III Setmana Catalana de l’Esport, ha tingut un gran nivell i ha aplegat bona part de les grans figures que disputaran l’europeu a Sant Sadurní d’Anoia del 17 al 22 de juliol.

Tot i que França ha arrencat amb força intimidant en els contraatacs, Miras ha tingut de penal la primera gran ocasió dels locals (5’) . Chambel, però, ha aturat l’intent de l’especialista català. El jove jugador del Noia Freixenet Toni Salvadó ha fet l’1-0 en una acció de molt de mèrit dins del quadre. Ha recollit un rebuig de Chambel, ha superat un defensa francès i ha aguantat al porter gal fins al darrer moment per trencar-lo. Costa (12’) ha clavat el 2-0 arrossegant la bola amb rapidesa dins del quadre. Barengo ha reduït diferències desviant un tret exterior de Da Costa (2-1 en el 16’). Llorca li ha fet penal a Herman a 5:38 en una fase en què l’equip català ha abaixat la seva intensitat. Jordi Camps ha demanat ràpidament temps mort. Tot seguit, Roca ha impedit el gol de penal de Herman. Miras ha trobat el passadís a 2:46 del descans superant diversos rivals i aixecat i picant amb mestria (3-1) i Xaus (26’), ja en el segon temps, ha superat Chambel amb habilitat aprofitant una passada interior de Llorca (4-1). En menys d’un minut, França ha fet dos gols: Carlo di Benedetto de falta directa –10a falta local– i ell mateix amb un tret exterior. Faltaven 18:05, un mon. Chambel li ha tret un penal i el rebuig a Panadero. França ha empatat en un contraatac de manual amb assistència de Bruno di Benedetto al seu germà Carlo (4-4 en el 36’), que duia tres gols seguits. en un moment crític, Galbas ha provocat un penal a 7:31 i ell mateix l’ha transformat (5-4). El santcugatenc, peça fonamental al Trissino aquesta temporada, ha fet també el 6-4 (44’) i ha aclarit una mica el futur català en el partit. França ha fet la desena a 5:06 del final però Chambel li ha endevinat la intenció a Xaus i també li ha tret una directa a Teixidó (47´) en una nova directa per blava a Carlo di Benedetto. Llorca, en el darrer minut, ha arrodonit la festa catalana (7-4).