Seleccions

SELECCIÓ

Òmnium i la FCF protestaran contra el Suprem el 28-D

Òmnium Cultural i la Federació Catalana de Futbol estan treballant de manera conjunta per dur a terme una acció de protesta envers la sentència del Tribunal Suprem contra el model lingüístic durant el partit que, el pròxim 28 de desembre, disputarà la selecció catalana contra Hondures a Montjuïc.

Òmnium i la federació volen defensar el model d'immersió lingüística de l'escola catalana. Un model inclusiu que mai no ha provocat cap conflicte i que ara el Suprem posa en perill.

El Tribunal Suprem d'Espanya, se sap, ha emès tres sentències en què obliga la Generalitat a utilitzar el castellà com a llengua vehicular a les escoles. Les sentències resolen diferents recursos de pares que denunciaven que els seus fills no podien fer les classes en castellà. D'aquesta manera, el Suprem ordena a la Generalitat que adapti el sistema d'ensenyament a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ja va expressar el seu rebuig total al que ha considerat una «altra agressió». Casals va evocar el record recent de la manifestació del 10 de juliol, en la qual es va reaccionar «contra una sentència del Tribunal Constitucional, i això és una seqüela d'aquella sentència». Casals va recordar, a més, que el mateix model lingüístic que ara el Suprem pretén liquidar ha rebut elogis tant del flamant president de la Real Academia Española de la Lengua, José María Blecua, com del Consell d'Europa.


El partit contra Hondures serà l'escenari per defensar el model català d'immersió

lingüística

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)