Seleccions

Defensant-se dels cops

La defensa de la llengua també es farà escoltar avui a Montjuïc

Òmnium i la FCF defensaran l'actual model d'escola en català

Com acostuma a passar en aquestes cites no només hi haurà una reivindicació esportiva, avui a l'Olímpic. L'equació d'una Catalunya feliç dins l'estat espanyol és irresoluble en molts altres camps, com ara l'educatiu, on la recent decisió del Tribunal Suprem de validar el castellà com a llengua vehicular a les escoles és inexplicable, per innecessària. Espanya, defensant el peix gros, maltracta un cop més el petit.

En senyal de protesta, Òmnium Cultural i la federació catalana exhibiran en els prolegòmens del partit d'avui una pancarta amb el lema «Per un país de tots, l'escola en català», que també lluiran els jugadors.

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i Jordi Casals van presentar ahir la iniciativa al pati de l'escola La Salle de Gràcia. «Catalunya no juga contra Hondures, sinó que Catalunya i Hondures juguen en contra d'una agressió a la llengua catalana» va expressar Muriel Casals. El president de la federació, per la seva banda, va afegir que el partit «pot ser un bon escenari on mostrar l'enuig de la societat catalana en contra de la decisió que ha pres el Constitucional».

Amb una foto davant d'una porteria, creant una barrera simbòlica, Muriel explicava per què cal mobilitzar-se. «Hem de fer una barrera perquè no ens marquin cap gol. El model educatiu a Catalunya funciona perfectament, perquè volen crear un conflicte quan no n'hi ha cap? Volem que demà al camp hi hagi mostres de rebuig a la sentència del Constitucional» va subratllar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)