Seleccions

Kilian Jornet

El millor ambaixador possible

top És un dels millors esportistes del moment a escala mundial, molt valorat a l'estranger títols Fa quatre anys que és campió del món de curses de muntanya, i tres, que ho és d'esquí de muntanya

Catalanista i verd és la ideologia a favor de la qual va prendre posició Jornet abans de les eleccions


“Uns 7.000 corrent, 6.000 amb esquís, 1.000 amb bicicleta, 50.000 en cotxe i massa amb avió” són les distàncies que recorre al cap de l'any Kilian Jornet (Sabadell, 27/10/1987), corredor de muntanya a l'estiu i esquiador a l'hivern, conegut, respectat i idolatrat als cinc continents i un dels principals culpables del boom que han viscut les curses de muntanya a Catalunya els últims anys. Créixer en un medi natural, en un entorn familiar plenament integrat al món de la muntanya és la base d'un superatleta que rebenta tots els tests de força i resistència... amb desnivell (!). Arriba als 12 per hora en rampes del 22 per cent i és capaç de competir durant més de 3 hores a una freqüència cardíaca de 180 pulsacions per minut de mitjana (supera les 200 de màxima i en repòs no arriba a les 40). I amb aquests superpoders Kilian ha guanyat la copa del món de curses de muntanya els últims quatre anys de manera consecutiva, i la d'esquí de muntanya, tres –ara començarà l'assalt a la quarta. Jornet lidera també la selecció catalana, que formen altres atletes de primer nivell com ara Mireia Miró i Marc Pinsach, i les millors marques del món en material el tenen com a imatge.

‘Córrer o morir'

És el títol del primer llibre de Kilian Jornet publicat el març del 2011, número 1 en vendes i tercer llibre més venut per Sant Jordi; que ja ha estat traduït a més de cinc llengües. Córrer o morir fa referència al manifest de l'Skyrunning i Jornet hi transmet la seva filosofia i la seva visió de la vida. Aquest 2012, Kilian Jornet va guanyar deu de les onze proves de la copa del món de curses de muntanya, fent encara més gran la seva condició de llegenda de l'esport català i mundial. Abans de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, Jornet va prendre posició a favor de la candidatura de Joan herrera d'Iniciativa per Catalunya - Verds, unes setmanes després de declarar-se catalanista i verd en el programa El convidat, de TV3, en una crida per respectar l'entorn natural que ens envolta.

‘Summits of my life'

Establir el rècord d'ascens i descens de les muntanyes més importants del món, amb l'Everest el 2014 com a culminació. Aquest és el repte que des d'aquest any s'ha marcat Kilian Jornet, i amb el qual no només passarà a engrandir encara més la seva llegenda, sinó que ho farà com a representant de Catalunya en una data, el 2014, marcada en l'agenda social i política.

Fa quinze dies, Jornet va presentar al Palau de la Música A fine line, la primera pel·lícula del repte, dirigida per Sébastien Montaz i en homenatge a Stephane Brosse, company de Jornet desaparegut al Mont Blanc en el primer projecte del Summits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)