Seleccions

Un efecte reclam

Dues cares. Tot i ser l'entrada més pobra de la selecció en els últims anys, l'ambient reivindicatiu va propiciar la millor assistència del curs a Cornellà

Cornellà-el Prat va acollir en el partit de la selecció contra Nigèria 27.234 espectadors. L'estadi de l'Espanyol, doncs, va quedar força lluny del ple i la federació no va poder vendre les 7.800 entrades més que tenia a la seva disposició. Amb tot, el Catalunya-Nigèria és el duel del combinat nacional amb una entrada més pobra dels últims deu anys –sense comptar el que es va jugar a Terrassa el 2006.

Val a dir, això sí, que l'entrada és força superior a la mitjana de l'estadi aquest curs: 19.645 espectadors. L'ambient reivindicatiu i el fet de poder veure jugar plegats els referents del Barça i de l'Espanyol van propiciar la millor entrada del curs a Cornellà-el Prat. I és que en la lliga l'assistència ha estat força fluixa. Els horaris complicats en què solen jugar els blanc-i-blaus últimament i la seva compromesa situació en la classificació ho expliquen. En les darreres tres cites a casa, per exemple, Cornellà-el Prat no ha superat mai els 20.000 aficionats. De fet, en l'últim duel, contra el Deportivo, l'estadi de l'Espanyol va registrar la pitjor entrada de la temporada: 15.820 espectadors.

Problemes habituals

Un dels problemes que va tenir la parròquia catalana dimecres van ser els embussos d'accés al camp. De fet, bona part de l'afició va acabar girant cua. En aquest aspecte, el cúmul de factors que hi va haver no va afavorir gens els seguidors que volien veure el partit. En primer lloc, el matx va coincidir en un dia en què força gent visitava els centres comercials que hi ha al voltant del camp. D'altra banda, els embussos ja són malauradament habituals en els partits de l'Espanyol –tal com va recordar ahir el seu president, Joan Collet–. A tot això, s'hi ha d'afegir que el personal contractat per la FCF no és el que treballa habitualment els dies de partit.

Una entrada òptima a 1a divisió

L'assistència als estadis de primera divisió s'ha reduït considerablement en els darrers temps. La crisi i l'actitud dels clubs de no voler abaratir les entrades han provocat que en diferents camps de primera es registrin entrades molt inferiors a la capacitat dels estadis. De fet, l'entrada del Catalunya-Nigèria que es va jugar dimecres hauria estat la quarta millor entrada de la quinzena jornada –només superada per San Mamés (35.000), el Calderón (45.000) i el Benito Villamarín (46.157)– i la dissetena jornada –altre cop superada pel Calderón (45.000), el Benito Villamarín (32.332) i, en aquest cas, La Rosaleda (28.004)–. A més d'aquestes dades, l'assistència de 27.234 espectadors a Cornellà-el Prat per veure la selecció catalana va ser superior a la mitjana d'espectadors en tots els estadis de futbol de la darrera jornada de lliga de primera abans de l'aturada nadalenca –23.846 espectadors de mitjana en total.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)