Seleccions

Un pas més endavant

Catalunya, a la fase final estatal. La selecció amateur, que continua en la bona línia, empata amb patiment contra les Balears i obté el bitllet per a la darrera ronda abans d'Europa

illes balears1


catalunya1


La selecció catalana amateur continua amb fam i ahir va allargar el seu cicle de fases de la copa de les Regions superades després d'empatar contra les Illes Balears. El combinat que dirigeix Toni Almendros va acabar patint, però va fer els deures amb suficiència, ja que l'empat li servia per acabar primer de grup, després d'haver superat en el primer duel la selecció aragonesa. Catalunya, amb tot, ja s'ha classificat per a la fase final estatal, que decidirà quin conjunt viatja l'any que ve a la primera de les dues rondes que es juguen a Europa. Ja només queda un obstacle per desplaçar-se a Moldàvia.

Els aficionats que ahir es van apropar al camp del Cornellà van veure un partit força ensopit, que es va posar innecessàriament emocionant en l'última mitja hora, ja que, amb l'empat, les Illes Balears va pressionar amb més empenta que idees. Val a dir, això sí, que la primera part va ser un monòleg del conjunt de Toni Almendros, que va acaparar la possessió de la pilota. Montoro, de fet, ja va avisar Mas en la primera acció de l'enfrontament (1'), amb una rematada que va anar a parar al pal. A partir de llavors, control solvent de Catalunya però molt poques ocasions. Els balears, de fet, gairebé sorprenen Íñigo en el 36', però el porter va treure bé el xut de Crespí. En el 40', un altre cop els visitants van estar a punt d'inaugurar el marcador, però el xut de Lacueva va marxar fora. Va ser llavors, tot just abans del descans, quan el mig Uri Escabrós va obrir la llauna amb una rematada de cap, després d'un servei d'un córner. L'eliminatòria estava encarrilada.

Una dosi de patiment

Tot i que l'1-0 feia pensar que la segona part seria tranquil·la, res més lluny de la realitat. I és que, després d'una bona acció de Guillem Cornellà, la selecció balear va aconseguir l'empat amb un xut potent de Lacueva (56'). Quedava més de mitja hora i Catalunya hauria de patir.

Amb l'1-1 els insulars s'ho van creure i van buscar amb empenta el segon gol, contra una Catalunya que defensava amb ofici. Tot i la sensació de perill que van generar els visitants, gairebé no van crear cap ocasió clara, mentre que els quadribarrats haurien pogut sentenciar al contraatac. Va faltar, això sí, l'encert necessari per veure cap gol més. Tampoc no va fer falta.

CATALUNYA: Íñigo, Joel, Amantini, Cano, Munta, Putxi, Uri Escabrós (Pep Caballé, 65'), Guillem Cornellà, Ramon Rovira, Quim Solano (Òscar Muñoz, 61') i Montoro (Xavi León, 84'). ILLES BALEARS: Mas, Miguel López, Sergio García, Caio, Contreras, Nigorra, Samuel, Ferrar, Lacueva, Expósito (Sampedro, 46') i Guillem Crespí. GOLS: 1-0 (45') Uri Escabrós. 1-1 (56') Lacueva. ÀRBITRE: Caballero León. T.G.: Als locals Amantini, Putxi, Munta, Cano i Pep Caballé; i als visitants Ferrar, Nigorra i Miguel López. T.V.: Al visitant Guillem Crespí (78'), doble amonestació. PÚBLIC: Uns 150 espectadors al municipal de Cornellà.
La classificació és un premi al nostre futbol amateur i també a aquest bloc, després d'haver perdut l'última final
Andreu Subies
president de la fcf
Ara hem de treballar per millorar la solidesa. Hem de mirar de ser un altre cop aquell bloc sòlid i sense fissures
Toni Almendros
seleccionador de catalunya
No esperava patir al final, però hem estat intermitents, sense mantenir un ritme. El desenllaç ha estat positiu i em quedo amb això
M'agradaria que l'absoluta jugués més d'un partit a l'any per disposar de gent de l'amateur [el dia 20 no ho farà]
Gerard López
seleccionador absolut
Volíem passar, que era l'objectiu, i ara tindrem més temps per conèixer-nos i preparar bé la fase següent
Guillem Cornellà
mig de catalunya

Tretzè partit seguit sense perdre

La selecció amateur manté la gran línia que va començar fa dos anys en la primera fase de l'anterior edició de la copa Regions, que es va disputar a la Vila Joiosa. Des de llavors, els de Toni Almendros han jugat tretze partits oficials i no n'han perdut cap, ja que l'ensopegada en la final del Vèneto va arribar en la tanda de penals. El bagatge de Catalunya en aquest cicle és gairebé impecable: deu victòries i tres empats. El combinat amateur, a més, ha aconseguit uns números envejables en atac i en defensa. Els catalans han fet 25 gols i n'han encaixat tan sols 10. Les prestacions, doncs, es mantenen tot i els canvis.

La selecció ja coneix els rivals

Durant el pont, totes les seleccions amateurs de l'estat que juguen la copa de les Regions han disputat la fase inicial i, per tant, Catalunya ja sap qui seran els seus rivals en la següent ronda. Es tracta de Múrcia, d'Andalusia i del guanyador de l'eliminatòria entre el País Basc i Castella-Lleó. Aquests dos combinats es jugaran el passi a doble partit abans del 28 de febrer. La fase final estatal, d'altra banda, es disputarà del 18 al 20 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa. Encara no se sap quina serà la seu, tot i que Catalunya no descarta demanar-ho. El seleccionador, en tot cas, prefereix jugar a fora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)