Seleccions

El protagonista

Sergio García

Sergio, per sempre

El del Bon Pastor va anotar un doblet i va fer una assistència a Bojan que va encarrilar la victòria del combinat nacional

Amb set gols, el davanter consta com el màxim artiller de la història de la selecció catalana

Passen els anys i el compromís de Sergio García amb la selecció catalana es manté intacte. Sempre ha estat força prolífic de cara a la porteria, i això que ja fa més d'una dècada del seu debut (l'any 2002). Ahir, el del barri del Bon Pastor de Barcelona va tornar a brillar amb el seu millor partit des que va defensar per primera vegada la selecció nacional. Qui sap si per acomiadar la no-oficialitat d'aquests partits. Un doblet i l'assistència a Bojan van encarrilar un partit que al principi s'havia complicat amb el gol de Djaninny. Però la combinació del punta de l'Espanyol amb la bateria atacant que va treure Gerard en la primera part (entre Piti, Cesc, Alba, Bojan i el mateix Sergio sumaven fins a cinc jugadors netament ofensius) va ser efectiva. Sergio García, que té 30 anys i en fa onze que defensa l'absoluta, demostra que encara té corda per defensar el lloc de davanter quan Catalunya jugui oficialment.

Sergio García va viure des de dins l'eclosió de la selecció catalana els primers anys del segle XXI. El maig del 2002, encara no va ser present en el primer partit, contra el Brasil, però al desembre ja va ser cridat per Pitxi Alonso per ser titular contra la Xina. I, a partir d'aquí, no va parar. El davanter, format a les categories inferiors del Barça, en les quals va batre diversos rècords golejadors de la base, ha estat gairebé sempre un fix en les convocatòries de la selecció i ha estat present quan Catalunya va començar a reunir 60.000, 80.000 i fins i tot 90.000 persones al camp. Sempre marcant, Sergio es va estrenar contra l'Equador (2003) amb un doblet, i va continuar contra el Brasil (2004), l'Argentina (2009) i Hondures (2010). Després de dos anys de sequera, ahir el de l'Espanyol va tornar a fer de les seves anotant un doblet.

Màxim golejador de sempre

Amb els dos gols d'ahir, Sergio García consta ara mateix com el màxim golejador de sempre de la selecció, amb set gols. Ahir, va superar Marià Martin (6 gols), que, segons els registres, era fins ahir el jugador que més gols havia marcat amb Catalunya. I encara hauria pogut eixamplar el seu compte golejador amb la quadribarrada, perquè al del Bon Pastor li van anul·lar un gol des del mig del camp, per una falta prèvia, que va entusiasmar els aficionats.

En el partit d'ahir, Sergio es va entendre força bé amb l'equip. Tot i que a l'Espanyol d'Aguirre el seu futbol consisteix a lluitar per les pilotes dividides, bregar entre centrals i, de tant en tant, provar sort a l'espai i a la desmarcada, ahir va combinar bé amb els companys i va recordar etapes passades a can Barça. La seva polivalència li va permetre canviar de posició sovint i entendre's bé amb Bojan, al qual va tornar l'assistència que el de Linyola li va regalar en la segona diana. De vegades un xic desubicat, Sergio García va donar una altra pilota de mèrit, que Piti no va saber rematar amb la dreta.

Capità i millor jugador

La trajectòria del barceloní va ser reconeguda ahir amb el braçal de capità com a jugador més veterà de la selecció. El davanter, amb Joan Capdevila, va recollir el trofeu de campió al final del matx i també, en solitari, va aixecar el guardó de millor jugador del partit.

7
gols
ha marcat amb el combinat nacional.
2
doblets
acumula amb la selecció.
1
assistència
va fer ahir a Bojan.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)