Monòleg de presentació

Convincents. Catalunya s'estrena golejant el representat ucraïnès, que va veure's superat per l'eficiència de Boris i d'una selecció que va acaparar el perill i hagués pogut fer més dianes

CATALUNYA4

UCRAÏNA0

Catalunya va oferir ahir una lliçó magistral de com s'ha de començar un campionat curt en què no hi ha marge d'error. L'objecte d'estudi, un equip ucraïnès amb moltes més ombres que no pas llums, ho va fer tot molt més senzill, però tocava complir i els de Toni Almendros ho van fer amb escreix. La selecció amateur va golejar un Piatykhatska que només va fer pessigolles als quadribarrats en els primers deu minuts de la segona part. La resta del partit va ser com un passeig militar, i la golejada hagués pogut ser força més àmplia.

Catalunya va sortir a mossegar i de seguida va veure que el rival podia convertir-se en una llaminadura. Els ucraïnesos van cedir a l'empenta de la selecció i, en dotze minuts, ja havien rebut quatre advertències serioses. Malauradament, les arribades de Nils, Vivó i Sascha –amb un gol anul·lat al davanter del Prat inclòs–, no van arribar a bon port. La cinquena, però, va ser la bona. Boris va inventar-se una jugada de geni i, després de rebre un servei des de la banda, va desfer-se amb un barret del marcatge defensiu i va batre Sahu amb molta sang freda (25'). Quatre minuts després, el mateix atacant del Rubí va ser objecte de penal i va provocar l'expulsió d'Indutnyi. Malauradament, Batanero va xutar amb poca força i el porter ucraïnès va aturar la pena màxima. Això sí, Catalunya ja jugava amb un home més i els grocs van acabar sent una joguina en mans dels d'Almendros.

De patiment, de fet, només n'hi va haver en els primers deu minuts de la segona part, en què Piatykhatska va estirar línies buscant l'empat. El rival de Catalunya, però, va acabar fos. Sobretot, arran de la segona diana de Boris (62'), que va culminar amb l'eficiència d'un 9 un contraatac. A partir de llavors, el matx va ser un monòleg en el qual només els quadribarrats tenien coses a dir. Totes aquestes circumstàncies les van aprofitar Batanero i Aumatell, que van plasmar la superioritat catalana amb un parell de gols més, en què es va demostrar que l'esperit de grup funciona. I molt bé.

La propera (25-09-14)

Ucraïna-Irlanda del Nord i Moldàvia-Catalunya.

(*) Eastern Region representa a Irlranda del Nord; Piatykhatska, a Ucraïna; i el Telenesti, a Moldàvia.

PIATYKHATSKA (UCRAÏNA): Sahu, Indutnyi, Zaporozhets, Yaremenko (Hribov, 76'), Sapon (Kolomoiets, 57'), Bilyk, Miharov, Shushpanov, Petrenko, Shprekov i Rybitsov. CATALUNYA: Miguel Ramos, Luca Ferrone, Vivó, Borges, Payán (David López, 85'), Putxi, Batanero, Guzmán, Nils (Padilla, 62'), Sascha i Boris (Aumatell, 73'). GOLS: 0-1 (25') Boris. 0-2 (62') Boris. 0-3 (81') Batanero. 0-4 (92') Aumatell. ÀRBITRE: Marco Borg. T.G.: Als ucraïnesos Yaremenko i Shprekov; i als catalans Payán, Guzmán i Sascha. T.V.: A l'ucraïnès Indutnyi (29'), directa. PÚBLIC: Aproximadament 70 espectadors al Zimbru 2.
Estic molt satisfet amb el resultat, tot i haver tingut ocasions per fer més gols. Ara bé, només hem fet el 33,3% de la feina i hem d'estar molt en alerta
Amb el penal i l'expulsió en la primera part no hem sabut matar el partit. Ho hem fet en el segon temps
Luca Ferrone
defensa de catalunya
Estem contents amb el debut, tot i que al vestidor ho parlàvem: veient com ha anat tot, el resultat és curt
David Payán
El rival no era dolent, i si el partit ha estat fàcil al final és mèrit dels nois, que han treballat bé i l'han fet senzill

Golejada en l'altre partit

Els resultats que s'han produït en la primera jornada deixen entreveure dues hegemonies en el grup: la catalana i la del representant d'Irlanda del Nord, que ahir va golejar el conjunt amfitrió. Eastern Region, de fet, no va donar cap opció a Telenesti i va vèncer 5-1, amb el mèrit afegit de jugar tota la segona part amb deu homes. El bloc moldau serà el pròxim de Catalunya, que aquesta tarda s'exercita a les quatre.