Seleccions

Catalunya amateur

Una selecció amb vocació ofensiva

Tota l'artilleria és a punt

Catalunya va debutar amb una golejada i disposa de recursos per donar continuïtat al bon resultat en el duel d'avui contra els amfitrions

Ja han marcat dos atacants, i Toni Almendros donarà alternatives perquè la llista s'ampliï

Quan Toni Almendros va configurar la llista de divuit homes que havien de viatjar a Moldàvia era molt conscient que, per ferir els rivals, es necessita pólvora. Pots formar un bon bloc, però si no l'armes com toca, és difícil tornar de la batalla amb les medalles del vencedor. Així, un terç des futbolistes de la convocatòria són atacants. I la seva resposta en el primer partit, en què Catalunya va fer quatre gols, va ser d'allò més positiva, tot i el regust final que hauria pogut caure alguna diana més. “Ja en la primera part hauríem pogut fer tres gols, però no ho vam rematar fins al final”, explica Nils, que va ser un corcó a la banda i es va fer un fart de generar perill. El davanter de l'Europa, de fet, va ser un bon soci per al golejador, Boris, que va excel·lir amb un doblet. L'atacant del Rubí, això sí, es resta mèrits i creu que els cinc futbolistes que són amb ell a la punta de llança poden continuar donant alegries: “Estem tots molt bé, i hi ha companys que encara no han sortit i tenen qualitat per donar continuïtat a la bona línia.”

L'equip pensa ja en el partit d'avui contra els amfitrions i no vol que els resultats de la primera jornada, en què Catalunya va golejar i els moldaus van encaixar una maneta, puguin generar relaxació. Això no va en l'ADN del bloc, tal com explica Sascha: “Com que tenim molt poques referències del rival, nosaltres farem el mateix i sortirem a ofegar-los des del principi.” Fernando Velillas, que encara no ha debutat en aquesta fase, creu, d'altra banda, que seria contraproduent pensar que el Telenesti moldau serà un rival fàcil, ja que “els partits sempre s'han de jugar i mai no se saben les circumstàncies que hi haurà. Ells van encaixar cinc gols, però poden tenir un bon dia i fer-te'ls a tu; cal estar alerta.” Pedro Bilbao, seguint la línia dels seus companys, també remarca que seria una errada pensar a llarg termini, amb un possible goal average en cas d'empatar a punts amb Eastern Region. “És clar que volem marcar el màxim nombre de gols possible, però ho hem de fer per una qüestió de guanyar tranquil·litat i agafar bones sensacions, ja que sabem que la classificació ens la jugarem en l'últim partit”, afirmava l'extrem del Prat, que dimarts no va jugar i avui podria tenir els primers minuts.

Un gol per treure's una espina

La línia d'atac de Catalunya està ben secundada per Jordi Aumatell, un futbolista molt polivalent que pot jugar amb garanties en gairebé totes les posicions de la punta de llança i també per darrere. El futbolista del Manlleu, que havia estat convocat en l'inici del cicle victoriós de Toni Almendros, havia jugat a la Vilajoiosa, però va ser convocat a Astúries i no va participar en cap partit. El mateix seleccionador admetia que tenia una espina clavada i se la va treure dimarts, en què Aumatell va jugar i va marcar contra el conjunt ucraïnès. L'atacant quadribarrat, que va fer un gol en què va demostrar la seva qualitat col·locant la pilota arran del pal, està encantat. “A Astúries em vaig quedar amb les ganes de sortir i col·laborar fent gols, ja que, per diverses raons, no vaig poder jugar. He tingut la fortuna de tornar a la selecció i estic satisfet per tornar a tenir minuts”, conclou Aumatell.

6
atacants
ha conocat Toni Almendros: Aumatell, Boris, Sascha, Nils, Velillas i Pedro Bilbao.
2
davanters
encara han de jugar en aquesta fase intermèdia: Pedro Bilbao i Velillas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)