Seleccions

Una estrena admirable

Futbol americà. La selecció de futbol americà juga el seu primer partit a Girona plantant cara a Holanda (26-36) i oferint espectacle a més d'un miler d'aficionats

La selecció de futbol americà va jugar ahir contra Holanda el seu primer partit de la història en un ambient festiu i de gran animació i expectació a les grades de l'estadi del GEiEG, a Girona. L'equip, a banda d'ajuntar-se per primer cop, va oferir una imatge excel·lent i va plantar cara a Holanda, una selecció forjada des de fa anys i amb gran experiència internacional, fins al darrer minut de l'últim quart. Els holandesos es va endur el trofeu del Tricentenari (26-36), però van haver de suar de valent contra els jugadors catalans, que a 56 segons del final tenien la pilota (26-29) a només cinc iardes de la zona de marca per mirar de guanyar el partit. Els visitants van interceptar la passada de l'experimentat quarterback Ramon Figueroa (Pioners) i van impedir una remuntada que hauria estat un colofó immillorable en el 25è aniversari de la federació.

Tot i que Girona no té cap equip federat de futbol americà, els aficionats de la ciutat –i molts arribats de tot el país–no van fallar a l'hora d'acompanyar un equip que, amb el que es va veure sobre el terreny de joc, està obligat a repetir l'experiència. De fet, aquest és l'objectiu del president, Joan Josep Ayuso, que la selecció pugui reaparèixer la temporada vinent.

Després dels prolegòmens, amb himnes inclosos, el partit va començar de la millor manera per al combinat dirigit per Xus Fernández. Un safety segut d'un field goal de Jordi Brugnani (Dracs) van situar el marcador en un esperançador 5-0, que abans que acabés el primer quart va ser capgirat per l'holandès Semedo (5-7). En el segon quart la igualtat va continuar i els catalans van fer el primer touchdown de la seva història gràcies al receptor dels Pioners Víctor Martín. Brugnani va anotar el xut a pals i el marcador es va tornar a ajustar (12-14). Malauradament, a només 9 segons del descans, Van Duijn va escapolir-se i va fer un touchdown que tornava a disparar els holandesos (12-22). El mateix jugador, en el tercer quart, va semblar que sentenciava el partit (12-29). En el darrer quart, però, arribarien els millors minuts de Catalunya. Els jugadors dels Dracs Ian Escoda i Javi Fernández van trobar la línia de gol i van situar el 26-29 en el marcador, amb gairebé quatre minuts per davant. Empesos pels seguidors, l'equip va recuperar la pilota a 2:45 i va atacar per conquistar el partit i el trofeu, però els defensors d'Holanda no es van deixar sorprendre.

Xus Fernández va fer jugar durant el partit els 45 jugadors convocats: Monroy, Pruñunosa i Aurellano (Imperials), Escoda, Gonzalo, Llinàs, Pascual, Bartra, Fornaguera, Brugnani, Fernández, Archilla, Olivenza, Delgado i Mancha (Dracs); Raya, Martínez, Perejoan, Viñas, Magret i Villalobos (Bocs); Rodríguez i Bellmunt (Búfals); Figueroa, Víctor Martín, Jonsson, Ribera, Estefa, Clerencia, Cristian Martín, Cornielle, Lalwani, Solo, Vega i Trias (Pioners); Cozar i Ferrer (Rookies); Sucarracats (Wolves), Quintana, Formatjé i Lloret, (Falcons); Genabat (Uroloki), Cucharero (Senglars) i Olmo (Reds).

Una jornada festiva i reivindicativa

El partit també va formar part dels actes esportius que durant tot el 2014 el govern ha volgut fer coincidir amb el Tricentenari. Així, l'encarregat de lliurar el trofeu als campions del torneig va ser el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que a la tarda es va posar els patins a Vilafranca per recordar els 10 anys del mundial de Macau. També van assistir al partit l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la UFEC, Gerard Esteva. Entre les activitats que es van organitzar hi va haver una batucada, l'actuació d'un grup de animadores i un taller de pintura per als més petits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)