Seleccions

GERARD LÓPEZ

SELECCIONADOR DE CATALUNYA

“El país ara mateix està en un altre graó”

Gerard avala el fet de jugar fora de Catalunya per renovar la il·lusió per la selecció

Es mostra confiat a poder convocar els millors

Amb els equips d'aquí, el Barça i l'Espanyol, suposo que no hi haurà cap problema a l'hora de convocar els seus jugadors

Gerard López (Granollers, 1979) té clar que el repte més important és convèncer totes les estrelles de la selecció que el seu país els necessita.

Expliqui'ns com ha anat tot el procés d'escollir el rival...
El president ja m'havia comentat fa un parell de setmanes que el País Basc ens havia ofert la possibilitat de poder jugar allà, i era una de les opcions que teníem sobre la taula. En teníem també d'altres, però al final no es van poder concretar. Em fa molt feliç que s'hagi tancat, i a més amb cert temps per planificar-ho, perquè serà un partit maco. És la reacció de tots els jugadors amb qui he parlat.
En l'aspecte esportiu és un rival millor que els últims. O almenys, més reconeixible...
És cert. Per a mi l'any passat va ser una gran experiència, perquè era el meu debut, i tot i que el rival potser no enganxava, era un bon rival. Una selecció que és la 40a del món és una bona selecció [Cap Verd]. Però és veritat que el País Basc és un equip competitiu, i a més, l'any passat va punxar contra el Perú amb una selecció mig amateur, així que ho volen fer bé. Serà un partit bonic i una festa a San Mamés.
I a més, en un moment de país amb certa importància dels símbols catalanistes...
La nostra prioritat era fer una festa aquí, però entenem que ara hi ha molts actes i moltes mobilitzacions que provocaven que el partit de la selecció quedés en un segon terme. Nosaltres volíem posar a disposició de tothom un partit de futbol de la nostra selecció, però és veritat que, després d'uns anys, el país està en un altre graó. La resposta en els darrers anys no ha estat tan forta com a finals dels noranta i principis de segle, perquè hi ha molts més actes, i a més la gent deu estar cansada de veure tant futbol. El fet de marxar de Catalunya em sembla una bona idea, i més sabent que a San Mamés serà increïble.
És un plus per als jugadors el fet de jugar a San Mamés?
Sí. N'he parlat amb alguns que estan aquí i amb d'altres per telèfon i la reacció és molt positiva. És un partit molt maco. A partir d'ara cal preparar el partit de la millor manera possible. Portar la selecció més competitiva i guanyar el partit, que és l'únic que em passa pel cap.
Hi ha garanties de portar una selecció amb noms importants?
A partir d'ara comença la feina més de portes cap endins, que és la de parlar amb els jugadors, amb els clubs i, fins i tot, si cal, viatjar per convèncer els entrenadors, perquè necessitem el seu vistiplau. Com que el partit no és oficial per a la FIFA, els clubs no estan obligats a cedir-nos els jugadors. L'any passat vam tenir problemes amb el Betis per Verdú i amb l'Elx per Coro i Javi Márquez, i no hi va haver manera. És aquí on entra la meva feina, i el que puc dir és que la predisposició dels sis, vuit o deu jugadors amb qui he parlat és bona. Ara cal parlar amb clubs i entrenadors. Ara bé, amb els equips d'aquí, el Barça i l'Espanyol, crec que no hi haurà cap problema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)