Seleccions

De la màxima confiança

País Basc-Catalunya. Roger Garcia i Albert Puigdollers, dues persones molt pròximes a Gerard López, debutaran diumenge a San Mamés com a membres del cost tècnic de la selecció

Gerard López s'ha volgut envoltar de persones en les quals té moltíssima confiança per treballar en la confecció de l'última convocatòria de Catalunya. De fet, ha cobert la baixa de Sergio González amb dos íntims, els exjugadors Roger Garcia i Albert Puigdollers, vallesans com ell, i als quals coneix des de fa molts anys. Tots dos, doncs, debutaran en el cos tècnic de la selecció, mentre que Xavi Aguado repetirà experiència.

“Estic encantat de formar part d'aquest equip, d'estar en aquesta casa i que el meu primer duel amb aquest grup d'amics sigui contra el País Basc”, explica Roger, que viurà retrobaments especials, com el que tindrà amb Xavi Hernàndez, amb qui va compartir vestidor: “Ja tinc una edat, però em trobaré amb alguns excompanys i això fa il·lusió.” El vallesà, d'altra banda, tornarà a viure l'experiència d'asseure's a la banqueta, després d'haver estat ajudant de Lluís Carreras al Sabadell. Això el motiva: “Tinc la idea d'entrenar i espero que m'arribi el moment. Mentrestant, encara que sigui per un dia, estar amb Catalunya em fa estar actiu i m'enorgulleix.”

Des del futbol català

Gerard López també s'ha volgut acompanyar d'un paisà i home de la màxima confiança com Albert Puigdollers, amb qui manté una amistat des de fa anys. El seu perfil, però, és un pèl diferent, ja que Puigdollers ha desenvolupat el gruix de la seva carrera a segona B i, fins fa pocs dies, era el segon entrenador del Sant Andreu. Ell, amb tot, està encantat amb la tasca que té. “Ja vaig jugar amb la selecció absoluta com a representant del futbol català i va ser una experiència inoblidable”, diu el preparador, que hi afegeix: “Ara poder viure tot això des del cos tècnic, a la banqueta de San Mamés, és molt il·lusionant. Intentaré gaudir al màxim i aprendre de tot plegat.” L'exjugador i ara tècnic granollerí, remarca que la tasca de fer una llista pot semblar senzilla però no ho és: “La gent pot pensar que només és per un dia, però hi ha una feina al darrere i se't fa difícil.” D'altra banda, Puigdollers es pren la cita com una bona oportunitat per continuar formant-se com a entrenador: “Què puc dir jo a futbolistes com Xavi o Piqué? Ens hem de centrar més a confeccionar una forma de jugar que no pas a donar ordres. En tot cas, és com un màster i poder viure moments així em fa sentir un privilegiat.”

LES FRASES

Tinc la idea d'entrenar i estar amb Catalunya em fa estar actiu. A més, m'enorgulleix
Roger Garcia
ajudant tècnic de la selecció

LA DADA

Poder viure el partit des del cos tècnic, a San Mamés, és molt il·lusionant. Intentaré gaudir-ho màxim
Albert Puigodllers
ajudant tècnic de la selecció
1
partit
ha jugat Puigdollers amb Catalunya: va ser el 2011 contra Tunísia, quan competia a segona A amb el Sabadell.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)