Seleccions

L'AMF no deixarà que es torni a excloure Catalunya d'un campionat del món

Futsal. El secretari general, Manuel Sánchez, admet el disgust pel cas i diu que es buscaran “instruments legals” per evitar que es torni a repetir

El secretari general de l'Associació Mundial de Futsal (AMF), el colombià Manuel Sánchez, va assegurar ahir que la institució no permetrà que el país organitzador d'un altre campionat mundial veti la selecció de Catalunya per raons polítiques. Bielorússia no deixa competir la selecció catalana en el mundial que comença aquesta setmana per temor a les represàlies del govern espanyol. “Quan ens vam trobar amb aquesta situació sobre la taula no vam tenir armes per respondre i defensar un dels nostres afiliats, això no pot tornar a passar”, va assenyalar Sánchez, que com a president de la federació colombiana va assistir al torneig internacional que va acabar ahir a Santa Coloma de Farners.

Sánchez manté que Catalunya no pot veure's perjudicada en el futur per cap situació extraesportiva: “És un dels grans equips d'Europa i no és just el que ha passat; no és l'únic país que té aquest problema. Ara estem buscant els mecanismes jurídics i de tota mena per evitar que torni a passar.” El secretari general no té proves que el govern espanyol hagi pressionat perquè Catalunya es quedi sense campionat. “La selecció catalana té una situació específica, però no ha tingut mai problemes i no en tindrà més”, va afegir. Sánchez és un dels candidats a succeir en el futur l'actual president de l'AMF, el paraguaià Ricardo Alarcón. És un relleu que interessaria a la federació catalana, ja que Colòmbia és un dels principals aliats que té el president català, Jordi Eduardo, que també és el vicepresident per Europa de l'associació.

BIELORÚSSIA

No només va prohibir la presència de Catalunya, també la de Taiwan
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)