Seleccions

El partit de Catalunya s'ha de tornar a canviar de dia

Selecció. Els clubs bascos no volen cedir futbolistes el 27 de desembre i la federació catalana està fent les gestions per jugar una altra vegada el 26, única data que evitaria una suspensió

Un calçador. Això és el que necessita la FCF cada cop que s'acosta Nadal. Programar un partit de la selecció és un maldecap. Quan no és pel rival –últimament s'ha hagut de recórrer a combinats sense atractiu–, és per les dates. La fórmula del duel d'anada i tornada contra el País Basc semblava idònia per reactivar l'interès (ja relatiu amb el format actual) dels enfrontaments de Catalunya, però el fet que enguany hi hagi jornada de primera el dia 30 de desembre i que els jugadors tinguin vacances fins al 26 a la tarda està complicant de valent les coses. Amb tot, el duel contra el País Basc, que s'havia de jugar el 27, s'haurà de disputar un dia abans, tal com estava planificat fins que els jugadors del Barça van demanar que fos un dia més tard. Tot plegat, per adaptar-se a les peticions dels clubs bascos i evitar la suspensió.

La federació basca de futbol va remetre a la FCF una petició formal de canvi de data després que l'Athletic i la Real Sociedad –l'Eibar no hi ha posat cap impediment– els comuniquessin que no veien amb bons ulls la cessió dels jugadors, ja que els tècnics es quedarien gairebé sense marge per preparar la jornada de lliga.

La data original

Amb la petició de la federació basca sobre la taula, la FCF ja treballa en tots els aspectes logístics i esportius perquè el partit es disputi per Sant Esteve. El principal condicionant és la participació dels pesos pesants del Barça i de l'Espanyol, ja que la federació no es planteja aquest enfrontament sense els cracs catalans d'aquests dos equips. L'escenari, en tot cas, no canviaria i el duel es disputaria al Camp Nou, tot i que en un horari més avançat per facilitar l'assistència a la gent que es desplaci des de fora de Barcelona –el partit estava programat a les 18.30 h.

LA RAÓ

L'Athletic i la Real consideren que el 27 és una mala data per preparar la jornada del 30

DATA INICIAL

Ja es va programar per al 26, però els jugadors del Barça van demanar que fos un dia més tard

HI HAN DE SER

La FCF no es planteja disputar el partit sense els cracs del Barça i l'Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)